Logo Institut del Teatre

El Laboratori d’investigació des del flamenc clou la 6a temporada amb noves fites

Comparteix

17.7.2023

El Projecte-Laboratori d'investigació del flamenc ha participat aquesta temporada en una desena d'activitats

El «Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc» de l’Institut del Teatre, impulsat pel Conservatori Superior de Dansa (CSD) i dirigit pel professor Juan Carlos Lérida, ha finalitzat la sisena temporada amb moltes fites aconseguides.

Les sessions d’aquest curs, que es van iniciar l’octubre de 2022 i van concloure al juny passat, s’han centrat en reconèixer els paràmetres artístics que es manifesten en la investigació pràctica. Per això, al llarg del curs s’ha convidat a diferents artistes que han ajudat a generar una metodologia específica amb la qual abordar la subjectivitat i apropar-se més als paràmetres artístics.

Al llarg de la temporada 2022-23 el Projecte-Laboratori ha participat en una desena d’activitats. Les primeres van tenir lloc l’octubre de 2022 quan es va celebrar la investigació performativa Romeria per Montjuïc en el marc del Viu Montjuïc; una jornada de creació i investigació des del flamenc a la Fabra i Coats i un taller amb la terapeuta bioenergètica Alba Cabellos. A més, aquest mes també es va participar en el Congrés Mutis.

Una altra activitat destacada del curs va ser la participació en la biennal de Ciència de Barcelona amb la investigació Embolismo por soleá al febrer de 2023. I ja en el darrer trimestre de curs, cal destacar la participació en la primera edició de les Courageous Conversations on climate change, trobada centrada en la justícia climàtica, així com la participació de Juan Carlos Lérida en el I Congrés Internacional d’Art i Innovació Educativa en els ensenyaments reglats, amb una ponència sobre la improvisació del ball flamenc.

Actiu des de desembre de 2017

El «Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc» es va crear a finals de 2017 amb la intenció de posar en marxa un marc d’investigació teòrica-pràctica en l’àmbit del flamenc des d’un punt de vista contemporani, mitjançant trobades amb artistes, teòrics i institucions del món de les arts escèniques. El projecte organitza diverses sessions a l’any on es recullen reflexions i s’obren possibles vies d’investigació a través de la veu, el cos, la música i les eines pròpies de la dramatúrgia.

El projecte és obert a la participació de les institucions, col·lectius o particulars que tinguin interès. Les persones interessades en participar poden enviar un correu electrònic a leridabj@institutdelteatre.cat

Més informació sobre el projecte: https://laboratorioflamencoit.wordpress.com/n/


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x