Logo Institut del Teatre

Nova edició del Màster Universitari en Estudis Teatrals (MUET)

Comparteix

19.9.2023

MUET, màster universitari en estudis teatrals. Curs 2023-24

Ja estan obertes les inscripcions al Màster Universitari en Estudis Teatrals (MUET), un màster coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut del Teatre i amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es tracta de l’únic màster del sistema universitari català, i un dels pocs de l’àrea mediterrània, centrat en la recerca teatral tant teòrica com pràctica. 

En aquest sentit, s’adreça tant a creadors com a estudiosos, llicenciats o graduats, preferentment en l'àmbit de les Humanitats, i graduats en estudis artístics en Art Dramàtic en qualsevol de les seves especialitats.

El propòsit del màster és oferir els instruments metodològics adequats per formar investigadors i professionals de les arts escèniques, combinant els plantejaments teòrics amb la recerca sobre la pràctica. El pla d'estudis es distribueix en 2 semestres, un dels mòduls obligatoris i els dos mòduls d'especialitat es cursaran durant el primer semestre i els mòduls optatius i el Treball de Fi de Màster durant el segon.

Enguany, el MUET, amb més de 25 anys de trajectòria, ofereix diversos canvis en la seva estructura per tal d'ajustar els estudis a les necessitats actuals. Així, s’han afegit nous continguts, com ara Estructures i Procediments de la Dramatúrgia Contemporània, Teoria i Pràctica de la Recepció Teatral o L'Escena Expandida, i també s'han ampliat les matèries relacionades amb el Disseny Escènic, disciplina cada cop més present a molts nivells en les arts escèniques.

També s’han obert dos nivells dels Laboratoris de Dramatúrgia i Direcció d'Actors per tal de cobrir les diverses necessitats de l'alumnat, i s’ha reestructurat el volum de la majoria de les assignatures per tal d'oferir una millor flexibilitat a l'hora d'escollir.

El període de matriculació estarà obert del 25 al 29 de setembre de 2023. La conferència d’inauguració del curs tindrà lloc dilluns 2 d’octubre, a les 12 h, a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, a càrrec de Joan Casas Fuster amb la conferència “Traduir la veu, traduir l’adreça, traduir la presència”.

El Màster d’Estudis Teatrals està coordinat per Jordi Jané (UAB) amb la sots coordinació d’Helena Tornero (IT). La coordinació del Pràcticum va a càrrec de Carlota Subirós (IT). Les classes, presencials de dilluns a divendres en horari de 16 a 19 h, s’imparteixen a la UAB (Facultat de Filosofia i Lletres) i a l’Institut del Teatre.

Des del màster es pot accedir als estudis de Doctorat d’estudis teatrals de la UAB o de qualsevol altra universitat europea.

Per més informació consulteu la web del màster.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x