Logo Institut del Teatre

Celebrem el Dia Mundial del Teatre

Comparteix

27.3.2023

Sahima Ayoub

L’Institut del Teatre es suma el dilluns 27 de març a la commemoració del Dia Mundial del Teatre, una jornada que se celebra arreu del món amb l’objectiu de donar visibilitat i reivindicar el valor de les arts escèniques. 

Amb motiu d’aquesta celebració, el dilluns 27, des de l’Institut del Teatre es farà la lectura del manifest a càrrec de la professora de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), Alícia Puertas, amb la intervenció de la directora general de l'Institut del Teatre, Sílvia Ferrando. L’acte tindrà lloc a les 11.30 h a l'Atri de l'Institut.

Cada any, l'International Theatre Institute convida una figura important del món de les arts escèniques a escriure un missatge amb motiu del Dia Mundial del Teatre en què comparteixi les seves reflexions sobre el teatre i la cultura de la pau. Enguany, el missatge va a càrrec de l’actriu egípcia de teatre, cinema i televisió i guanyadora del Premi Nil en les Arts, Samiha Ayoub, qui destaca el valor del teatre com a acte d'unió. El podeu llegir en català aquí, traduït per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), a càrrec d'Emma Peitx.

També l'AADPC commemora el Dia Mundial del Teatre amb un manifest elaborat pels associats i associades i la junta directiva. Aquest any va a càrrec de l’actor Ivan Benet amb un text molt personal que reivindica la importància del teatre i reclama més pressupost en cultura, més espais d'exhibició i una major aposta pel risc. Podeu llegir el manifest complet en aquest enllaç.

Setmana Mundial del Teatre

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) conjuntament amb l’Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) organitzen la Setmana Mundial del Teatre amb una quinzena d’activitats i una quarantena d’espectacles amb promocions. Així, el 27 de març, a les 12 h, està previst un acte institucional a la Sala Beckett, on no hi faltarà la lectura del Manifest del dia del teatre. D’altra banda, ADETCA tancarà la celebració amb una festa a la sala La Paloma, a les 20 h.

Podeu trobar més informació sobre els actes aquí.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x