Logo Institut del Teatre

Pablo Gisbert, Tomeu Vergés, Lola Arias i Marta Pazos, creadors convidats de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia

Comparteix

8.2.2023

Creadors convidats per direcció i dramatúrgia el 2023

L’assignatura “Mètodes d’escenificació”, una optativa de 4t curs de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), convida aquest semestre a diversos creadors escènics per tal de donar a conèixer a l’alumnat els seus mètodes.

El primer convidat, el mes de gener, ha estat el creador de la companyia El Conde de Torrefiel Pablo Gisbert, graduat també de l’Institut del Teatre en direcció i dramatúrgia i que recentment ha portat un nou espectacle de la companyia al Teatre Lliure. El Conde de Torrefiel és un projecte escènic que fluctua entre la literatura, les arts plàstiques i el moviment coreogràfic.

Del 7 a l’11 de febrer serà el torn del coreògraf, ballarí i actor català Tomeu Vergés, creador de la companyia Man Drake amb seu a París. També ha treballat recentment al Teatre Lliure en l’espectacle dirigit per Magda Puyo I només jo vaig escapar-me com a assessor de moviment.

La convidada del mes d'abril serà l’argentina Lola Arias, escriptora, directora de teatre i cinema i performer. Amb una àmplia i variada obra creativa, el teatre d’Arias es caracteritza per utilitzar biografies com a històries i actors que no són actors.

Finalment al mes de maig ens tornarà a visitar l’escenògrafa i directora d’escena Marta Pazos, directora artística de la companyia Voadora on hi desenvolupa un llenguatge propi basat en la plàstica, la música, la hibridació de disciplines i la investigació escènica constant. Pazos ha col·laborat en anys anteriors amb l’Institut del Teatre i va ser la directora del projecte IT Teatre Viaje a la Luna el 2020.

Cadascun dels professionals convidats donarà a conèixer als alumnes el seu mètode de creació i investigació, així com les eines que fan servir i les propostes estètiques i estils vinculades als seus treballs. L’objectiu és que, a partir de sessions teoricopràctiques, l’alumnat conegui i experimenti diferents procediments d’escenificació de la mà d’artistes de l’escena que utilitzen llenguatges i formes de fer diferents.

En el marc d’aquesta assignatura en aquests darrers anys han passat creadors escènics de renom i gran trajectòria com Àlex Serrano de l’Agrupación Señor Serrano, Carol López, la directora de la companyia belga Peeping Tom, Gabriela Carrizo, Àlex Rigola, Xavier Bobés, Roger Bernat, Xavier Albertí o Marcos Morau.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x