Logo Institut del Teatre

El Conservatori Superior de Dansa torna a la presó de Wad Ras amb el projecte “Yoggaton”

Comparteix

26.1.2023

"Yoggaton" és el nom del projecte que les estudiants de Pedagogia del CSD porten a la presó

Alumnes de 3r curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) portaran un cop més —i ja en van sis— la dansa a la presó. Del dilluns 30 de gener al divendres 3 de febrer, les estudiants treballaran amb un grup d’internes del Centre Penitenciari de dones de Barcelona – Wad Ras una proposta pedagògica que han desenvolupat en el marc de l’assignatura «Desplegament curricular, planificació i avaluació» que imparteix el professor Enric M. Sebastiani.

La proposta desenvolupada enguany per l'alumnat duu el títol de “Yoggatton” i, segons les dues estudiants que l’han concebut, Núria Crespo i Emma Solés, és una versió del Yoggaton creat per la ballarina boliviana afincada a Berlín, Maque Pereyra. Com el seu nom indica, el Yoggaton és una barreja de ioga i reggaeton en què es treballen les postures i xacres del ioga, així com la respiració, però també el moviment de la pelvis i el cul, tot a ritme de música de reggaeton. A més, en la proposta, les estudiants també hi han incorporat actituds del pop i tècnica de la dansa contemporània. Per millorar els seus coneixements de ioga, les estudiants van comptar amb l’assessorament de Maica Linares.

Les estudiants del CSD treballaran un parell d’hores durant els matins de dilluns a dijous amb les internes de la presó participants en l’activitat fent exercicis d’escalfament, respiració i moviment de pelvis, així com exercicis tècnics i d’improvisació. I el divendres 3 de febrer, les internes interpretaran davant la comunitat del centre penitenciari una coreografia al ritme de la música Demonic, de Namasenda-La Rowi.

Amb tot, els objectius principals del projecte són aconseguir que les internes de Wad Ras experimentin els beneficis del moviment corporal i vegin potenciades la creativitat, la memòria, i en general la sensació de benestar que proporciona la dansa. Per preparar aquest projecte, les alumnes van poder visitar el centre penitenciari fa uns mesos i tenir un primer contacte amb les internes.

Aquesta és la sisena vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren amb aquest projecte d’apropament a la dansa.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x