Logo Institut del Teatre

El coreògraf i director d’escena Marcos Morau inaugura el curs acadèmic 2022-23

Comparteix

28.11.2022

Marcos Morau ha fet la lliçó inaugural del curs. Fotografia: Diputació de Barcelona

El Teatre Ovidi Montllor ha acollit aquest dilluns 28 de novembre l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2022-23 de l’Institut del Teatre.

L’acte s’ha iniciat amb la intervenció de la directora general de l’Institut del Teatre, Sílvia Ferrando, que ha reivindicat la “memòria, la profunditat i l’esperança” com a tres conceptes essencials que han de servir de guia i recordatori durant el curs actual. En aquest sentit, la directora ha fet referència al llegat centenari de l’Institut del Teatre, a la importància de promoure el pensament i la reflexió, i a la necessitat de lluitar contra les pors cultivant l’esperança, en tant que aquesta és una força que “ens uneix, creant comunitat i generant solidaritat”. Ferrando també ha subratllat que l’Institut del Teatre comença una nova etapa en què “no es tindrà por de liderar i reflexionar sobre temes sensibles que preocupen la societat”, assegurant que es fomentarà l’esperit crític.

D’altra banda, el president delegat de Cultura de Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, qui ha destacat la tasca de l’Institut del Teatre en l’àmbit de la cultura, i en especial en relació a les arts escèniques, elements que ha qualificat de “base fonamental per afrontar el futur”. En aquest sentit, Cañizares ha ressaltat l’important paper dels artistes que es formen a l’Institut del Teatre en tant que el seu compromís amb l’entorn són claus perquè el món sigui millor.

Seguidament el coreògraf i director d’escena Marcos Morau, fundador de la companyia La Veronal i graduat al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, ha impartit la lliçó magistral «Entre l’abstracció i la nova figuració». Entre d'altres coses, Morau ha explicat que quan intenta crear una peça nova “prova de posar en crisi el que s’espera de qualsevol procés creatiu” i es mentalitza per decebre’s i decebre tothom. El director i coreògraf valencià també ha compartit la seva passió per la figuració i l’abstracció, i ha afirmat que “l’art ens ajuda a sobreviure”. Durant la seva intervenció ha comptat amb la col·laboració del dramaturg i director d'escena Ferran Dordal que li ha anat fent preguntes que han estat el fil conductor de la sessió, i de la ballarina Lorena Nogal de La Veronal que ha ballat uns minuts al final de l'acte.

Podeu veure el video de l'acte de graduació en aquest enllaç.


Continguts relacionats

  • Sílvia Ferrando, directora de l'Institut del Teatre, durant la seva intervenció. Fotografia: Diputació de Barcelona
  • El president delegat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares. Fotografia: Diputació de Barcelona
  • Marcos Morau en un moment de la seva intervenció. Fotografia: Diputació de Barcelona
  • Estudiants i docents han omplert majoritàriament el teatre. Fotografia: Diputació de Barcelona
  • La ballarina Lorena Nogal ha col·laborat en l'acte. Fotografia: Diputació de Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x