Logo Institut del Teatre

Nova edició del Pacte de Talent amb la col·laboració de l’Institut del Teatre

Comparteix

10.11.2022

Pacte del Talent

Dilluns 14 de novembre a les 17h al CaixaFòrum es presenta la cinquena edició del Pacte del Talent, una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que compta amb la col·laboració de l’Institut del Teatre.

Aquest projecte té per objectiu ajudar el talent emergent a professionalitzar-se i a connectar-se amb els àmbits de les arts escèniques i audiovisual. Per això es generen contactes entre professionals d'aquests dos àmbits i es crea, com a resultat final, un producte audiovisual: un teaser del projecte escènic que esdevé una primera carta de presentació dels seus treballs, elaborat per alumnes o graduats recents de l’àmbit audiovisual amb la tutorització d’un professional del sector.

L’Institut del Teatre hi col·labora per quart any consecutiu amb diversos projectes d’arts escèniques de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD). Per part de l’ESAD, els teasers dels projectes artístics que es mostraran són Para cuando es la vida, de l’alumna de Direcció i Dramatúrgia Julieta Dentone, i Credo, de l’alumna de Direcció i Dramatúrgia Mònica Molins. El primer compta amb la realització audiovisual de Marta Aguilar (UB), Anna Faustino (UAB) i Eva Maestre (UB) mentre que el segon compta amb la realització de Mario Manzano (Tecnocampus), Salvador Varón (UB) i Andrea Borràs (UB).

Pel que fa al CSD, es mostraran els teasers de les peces finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2022 Meta, del graduat del CSD Albert Bassas i The Week Side de la graduada també del CSD Marina Fueyo. En aquest cas, la realització audiovisual és a càrrec de Júlia Palacín (UB), Ferran García (Tecnocampus) i Anna Cantero (UB) en el cas de Meta i Alex González (EMAV) i Paula San Martín (UPF) per The Week Side. Com és habitual, els vídeos dels finalistes del Premi de Dansa 2022 es podran veure durant la gala dels finalistes, el diumenge 18 de desembre, al Mercat de les Flors.

La presentació del Pacte de Talent el dilluns 14 de novembre comptarà amb el debat Entre el teló i la pantalla: contaminacions entre els llenguatges del teatre i l’audiovisual amb la participació del dramaturg i guionista Guillem Clua i el periodista cultural Manuel Pérez i Muñoz.L’acte és gratuït però cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari

La Setmana del Talent

La Setmana del Talent Audiovisual  és el principal esdeveniment que organitza el Clúster Audiovisual de Catalunya. Es tracta d'una trobada del 14 al 20 de novembre amb la complicitat de les universitats catalanes i un gran nombre d'empreses del sector audiovisual. El seu objectiu és posar en contacte el talent emergent que acaba de graduar-se amb el món de l'empresa. Ho fa a través de diverses seccions, entre les quals es troba el Pacte del Talent.

En aquesta edició del Pacte del Talent, participen 23 estudiants i/o graduats/des d’un total de 5 universitats catalanes, que s’han distribuït en 8 equips de treball vinculats al circ, el teatre, la dansa i la música.

El Clúster Audiovisual de Catalunya, és una associació d'empreses i institucions del sector audiovisual i multimèdia que agrupa a més de 100 entitats entre les quals hi ha empreses de producció, postproducció, realitat virtual, videojocs, publicitat, universitats o centres audiovisuals de Catalunya entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x