Logo Institut del Teatre

El Conservatori Professional de Dansa commemora el Dia Internacional del Flamenc

Comparteix

14.11.2022

El Dia del Flamenc es commemorarà amb actuacions a l'Atri de l'Institut del Teatre. Fotografia: Jordi Vidal

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) s’uneix a la commemoració del Dia Internacional del Flamenc que se celebra el dimecres 16 de novembre amb diverses activitats.

Així, el mateix dia 16, a les 17 h, la celebració arrencarà amb els parlaments de diversos docents del Departament de Dansa Espanyola que destacaran els valors del flamenc. Tot seguit, el gruix d’alumnes de l’especialitat de Dansa espanyola de l’escola interpretaran una breu coreografia creada pel reconegut bailaor José Maldonado, qui aquest mes de novembre ha impartit una classe magistral a l’alumnat com artista convidat. Després, l’alumnat de 6è curs ballaran com si fossin en un tablao flamenc, amb l’acompanyament de músics del col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre.

Exposició de Carmen Amaya

A més, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Flamenc, el vestíbul del Teatre Estudi de l’Institut del Teatre acull fins al 20 de novembre l’exposició fotogràfica «Carmen Amaya: Essència, Presència i Mite». Es tracta d’una mostra del Museu de les Arts Escèniques (MAE) que repassa la trajectòria de qui va ser una de les bailaores més revolucionàries del flamenc, i una de les grans artistes catalanes del segle XX. A part d’incloure fotografies personals i familiars de Carmen Amaya, a l’exposició també hi ha cartells, programes i fotografies de diverses actuacions de l’artista.

El MAE també ha cedit materials per a una altra exposició que reivindica la cultura del flamenc a Catalunya i que es pot veure a l’espai Imaginart de Barcelona. La mostra, sota el títol «La Flama del cor als peus» presenta obres d’artistes com Xavier Miserachs, Francesc Català-Roca, Jacques Leonard o Eduardo Arroyo, que retraten personatges destacats del flamenc a Catalunya com Carmen Amaya, Antoñina La Singla o La Chunga. El MAE ha prestat fotografies de Carmen Amaya, targetes postals de diverses bailaores d’abans del 1900 i un programa del Teatre Emporium.

L’any 2010, la UNESCO va declarar el flamenc Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, fet que el converteix en l’únic estil de dansa espanyola amb aquest reconeixement. El flamenc està format pel cante, el toque i el baile de les diferents cultures que van conviure a Andalusia durant el segle XV i és un dels diferents estils que conformen la dansa espanyola, juntament amb el Folklore, l’Escola Bolera i la Dansa Estilitzada.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x