Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa a la segona edició del ‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’

Comparteix

8.9.2022

Imatge del Viu Montjuic 2022

El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre, tindrà lloc la segona edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d'activitats culturals i de lleure per a tota la ciutadania. Una trentena d’equipaments de Montjuïc, entre ells l’Institut del Teatre, uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc.

Les activitats, que es donaran a conèixer a partir del 29 de setembre, combinaran itineraris guiats pel parc amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, així com actuacions de música, dansa i teatre. A més, l’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i esbarjo als Jardins Joan Brossa.

No caldrà inscripció prèvia per assistir a les activitats, excepte en els casos que la pròpia idiosincràsia de l’activitat exigeixi un aforament limitat.

‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’, un projecte coral

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

La primera edició de Viu Montjuïc es va celebrar l’octubre de 2021, amb l’objectiu de convertir-se en un esdeveniment anual i servir de tret de sortida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya. La convocatòria de públic va ser un èxit rotund, amb l’assistència de 37.000 persones.

Per a la segona edició, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l'Eix de Cultura i Memòria de la Marina, així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri Font de la Guatlla. L'objectiu és teixir aliances i gestió d´activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

La programació de l’edició d’enguany de Viu Montjuïc estarà disponible a partir del 29 de setembre al web https://www.barcelona.cat/viumontjuic/ca

Institucions promotores: Anella Olímpica - BSM, CaixaForum Barcelona, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, Graner: Fàbrica de Creació, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica - Museu Olímpic BCN,  Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu d'Història de Barcelona (MUHBA Refugi 307), Poble Espanyol, Teatre LLiure i Teatro de los Sentidos.

Altres entitats participants: Centre Superior de Música Jam Session, Taula de Cultura Comunitària de Poble-sec: Palau de la Màgia,  Espai Piluso, Sisme Creatiu i Nómade projectes, Teatre Arnau, Vostok Collective, Centre Cívic el Sortidor, Bibliomusicineteca, Dau al Sec, Centre Cultural Albareda, Transductores, Biblioteca Francesc Boix i Pla Comunitari Poble-sec, Espai Jove la Bàscula i Eix de Cultura i Memòria de la Marina: La Fundició, La Inefable, Biblioteca Francesc Candel. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x