Logo Institut del Teatre

Destinacions dels ballarins d’IT Dansa de la promoció 2020-21

Comparteix

20.7.2022

Ballarins i ballarines d'IT Dansa en la temporada 2021-22

Els cinc ballarins i ballarines que finalitzen aquest mes de juliol la seva formació a IT Dansa, Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, ja tenen assegurat el seu destí la temporada vinent en una companyia de dansa professional que els permetrà iniciar la seva carrera artística.

Tres dels intèrprets, Coke López, Yamil Ortiz i Maria Sayrach, viatjaran cap a Alemanya on han estat seleccionats per tres companyies de dansa reconegudes. Així, Coke López anirà a Delattre Dance Company; Yamil Ortiz s’incorporarà a la companyia del Hessisches Staatstheater Wiesbaden, i Maria Sayrach formarà part de la Gauthier Dance Company Theaterhaus d’Stuttgart.

D’altra banda, Pere Sansaloni s’instal·larà a França per ballar amb el Ballet de Marseille.

Pel que fa a Glòria Garrido, té previst treballar en diferents projectes com a ballarina freelance.

Els cinc membres de la promoció 2021-2022 d’IT Dansa es van formar al Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’Institut del Teatre, i tots van accedir a la jove companyia (després de superar una audició) el setembre de 2020, a excepció de Yamil Ortiz que va entrar-hi un any abans en qualitat de ballarí en pràctiques.

Dos anys de postgrau

IT Dansa és un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. En el postgrau, de dos anys de durada, hi participen 16 ballarins i ballarines i cada any es renova la meitat dels seus integrants.

Un dels objectius del postgrau és que els ballarins i ballarines, un cop finalitzat el curs de dos anys, acabin formant part d’una companyia professional. I, de fet, des de la primera promoció d’IT Dansa, els seus participants han aconseguit entrar en companyies de gran reconeixement internacional, entre les quals destaquen: Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Batsheva Dance Company (Israel), Compañía Nacional de Danza (Espanya), Götheborg Opera Danskompani (Suècia), Rambert Dance Company (Regne Unit), Lyon Opera Ballet (França), Lar Lubovich Dance Company (Estats Units) o Wuppertal Opera BalletWuppertal Ballet (Alemanya), entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x