Logo Institut del Teatre

Dramaticles publica aquest juliol un volum dedicat a Pasolini i un altre a dramaturgs russos

Comparteix

6.7.2022

2 noves publicacions de dramaticles, en venda aquest juliol

L’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre publiquen aquest mes de juliol dos nous títols de la col·lecció Dramaticles. D’una banda, l’antologia Dramatúrgia russa contemporània i, de l’altra, les obres de Pier Paolo Pasolini Orgia i Porquera, acompanyades del Manifest per a un nou teatre.

Dramatúrgia russa contemporània permet endinsar-nos en la singularitat del teatre rus contemporani a partir de dramaturgs de generacions diferents i d’una selecció de set dels textos més rellevants dels darrers anys. Es tracta de L’advocat, de Leonid Zorin (2014); El gen recessiu, d’Aleksandr Jeleztsov (2000); Moskausee, d’Andrei Vixnevski (1999); Projecte «La palma del tsar», de Ievgueni Kazatxkov (2009); Vida de Dària Saltikova, de Vadim Levànov (2009); Tinc por de l’amor, de Ielena Issàieva (2009), i El camí de la mà esquerra, d’Olga Mikhàilova (2015).

Amb pròleg de Grigori Zaslavski, aquesta antologia ha estat possible gràcies a la participació de Federal State-Funded Educational Institution of Higher and Post-Graduate Professional Education «Russian Institute of Theatre Arts (GITIS)»

D’altra banda, Dramaticles publica dues obres de Pier Paolo Pasolini un dels creadors més personals i polèmics de la cultura europea de la segona meitat del segle XX, que va alçar la veu per denunciar la violència i l’empobriment espiritual inherents al capitalisme de consum. Considerat un outsider del teatre, Pasolini reivindicava el Teatre de Paraula, un teatre d’idees, compromès i poètic, contra el teatre tradicional o el d’avantguarda.

Amb traduccions de Narcís Comadira, Clàudia Serra i Joan Casas, i pròleg de Xavier Albertí, aquest volum presenta les obres Orgia i Porquera, on hi trobem algunes de les preocupacions més rellevants que van recórrer la seva obra i la seva vida, com la qüestió de la diferència o la crítica als totalitarismes. La publicació es tanca amb el Manifest per a un nou teatre.

Podeu trobar les dues publicacions a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web de Comanegra, a les llibreries i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x