Logo Institut del Teatre

“Nou(s) Realisme(s)?”, nova publicació de l’Institut amb Angle Editorial

Comparteix

29.6.2022

Nova publicació Nous Realismes

Angle Editorial i l’Institut del Teatre publiquen l’antologia Nou(s) realisme(s)? Textos d’un debat al teatre alemany contemporani a cura de Thomas Sauerteig i amb traducció d’Albert Tola i el mateix Sauerteig.

Com podem, amb el teatre d’avui, representar la realitat? Com podem incidir-hi? Aquest volum recull les principals aportacions a debat generades a partir de la publicació del llibre de Bernd Stegemann Elogi al realisme que han modificat el pensament i la teoria teatrals a Alemanya. Així, es poden trobar les aportacions de creadors com ara Thomas Ostermeier, Kathrin Röggla, Milo Rau, André Eiermann, Roland Schimmelpfennig o Wolfram Lotz.

La discussió sobre el realisme va més enllà i també tracta la funció de l’art, la seva rellevància en la societat i la possibilitat d’influir en la realitat mitjançant l’art i el teatre.

Es poden llegir les contribucions dels autors individualment, però l’autor ha estructurat la tria de textos en diversos blocs. El primer bloc, més teòric, versa sobre Elogi del realisme de Stegemann i la crítica del postmodernisme i del postdramatisme; el segueixen les respostes i els textos de creadors teatrals com René Pollesch i Milo Rau, els quals, en la seva majoria, representen concepcions molt diferents de realisme; una tercera secció tracta de les reflexions dels dramaturgs, que continuen escrivint textos dramàtics, tot i que fa molt de temps que la majoria utilitzen també mitjans postdramàtics; i, finalment, Sauerteig selecciona dos dels col· lectius d’artistes explícitament postdramàtics, She She Pop i Rimini Protokoll. El conjunt està emmarcat per Hans-Thies Lehmann, que avalua de nou el seu concepte de teatre postdramàtic, i un text d’André Eiermann, que descriu un desenvolupament, potser completament nou, dins o més enllà del teatre postdramàtic: el teatre «postespectacular».

Nou(s) realisme(s)?. Textos d’un debat al teatre alemany contemporani, que forma part de la col·lecció Assaig Obert, es pot trobar a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web d’Angle editorial, a les llibreries i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x