Logo Institut del Teatre

Les microdramatúrgies d’Això és un Drama, ara en paper

Comparteix

16.6.2022

Volum Microdramatúrgies 2021, del programa Això és un Drama

L’Institut del Teatre publica en paper Microdramatúrgies 2021els textos d’alumnes i graduats de Direcció escènica i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) elaborats en el context del programa radiofònic de l’Institut del Teatre Això és un drama. A través del servei d’impressió sota demanda de la llibreria de la Diputació de Barcelona, ara es pot aconseguir una còpia en paper d’aquest volum, que des del mes de febrer es pot trobar en format digital al Reservori Digital de l’Institut del Teatre (RedIT).

Microdramatúrgies 2021 recull els textos corresponents a l’edició del programa de ràdio de l’any 2021, amb la complicitat de l’emissora iCat, i el patrocini del Museu d’Història de Catalunya. Els vuit microdrames estan escrits pels graduatsde l’ESAD Tona Siñol, Mònica Molins, Josep Maria Parcerisa i Joan Escrivà i estan vinculats a un període històric concret, però posant el focus en les vivències de persones o personatges que no van ser-ne els protagonistes. El volum, recull també les il·lustracions dels alumnes de l’Escola JOSO, que col·laboren cada any en el programa plasmant les ficcions en forma de còmic.

Això és un Drama és un programa de ràdio dedicat a les arts escèniques coordinat per Rafel Plana, del Col·lectiu d'Instrumentistes de l'Institut del Teatre i impulsat des dels Serveis Culturals de l'Institut del Teatre. Creat l’any 2017, des del 2019 es pot escoltar en forma de podcast des de l’emissora iCat presentat per la periodista Txell Bonet.

En la darrera edició, el programa també va comptar amb el suport d’Escena 25, Premis de la Crítica, l’ESCAC, l’APDC i l’AADPC, i la col·laboració de Fundació Romea, Maresme Brewery, Escola JOSO, Filmin, Taller de Músics, ICEC i La Bacanal— des de l’espai de l’exposició permanent del Museu de les Arts Escèniques (MAE). 

Al reservori RedIT hi trobareu  cinc volums de microdramatúrgies, un per cada edició del programa, en accés obert i format pdf.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x