Logo Institut del Teatre

La Mostra de repertoris del Conservatori Superior de Dansa es presenta el 17 de juny

Comparteix

13.6.2022

Presentació dels i les coreògrafes convidades als tallers de repertori a l'alumnat del CSD

El Teatre Estudi acollirà el divendres 17 de juny, a partir de les 12 h, la Mostra de Repertoris, funció en què l'alumnat del Conservatori Superior de Dansa (CSD) interpretarà diversos fragments de coreografies que han après en les darreres tres setmanes directament dels seus creadors. 

Des de primers de juny, l’alumnat de 1r a 4t del Conservatori Superior de Dansa  ha gaudit de les classes intensives de Repertoris, sessions impartides per coreògrafs convidats que els han ensenyat coreografies de creació pròpia o que formen part del repertori de les companyies de dansa de les que han format part.

Olga Pericet, Salva Sanchís, David Dawson i Sébastien Mari, Patricia Apergi i Sevasti Zafeira, Larkin Poynton, Thiago Granato, i en representació de La Veronal Sau Ching Wong, Marcos Morau i Marina Rodríguez, han donat a conèixer a l’alumnat set coreografies d’estils i característiques molt diferents.

Set peces de repertori de prestigi

La bailaora i coreògrafa cordovesa Olga Pericet, guanyadora del Premio Nacional de Danza 2018 i formada de la mà d’artistes com Matilde Coral, Manolo Marín, Maica Moyano o José Granero, entre d’altres, traslladarà a l’alumnat la seva manera d’interpretar els fandangos abandolaos.

El català i graduat en la primera generació de PARTS a Brussel·les, Salva Sanchís, ensenyarà a l’alumnat del CSD la coreografia Radical Light, una peça a partir de música techno-minimalista i electrònica amb que el coreògraf va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2018.

La coreografia A sweet spell of oblivion de David Dawson, un dels coreògrafs de dansa clàssica pioners actualment a Europa, i artista associat al Dutch National Ballet, al Ballet Semperoper de Dresde i al National Ballet of Flanders, serà una altra de les peces de repertori que podrà aprendre l’alumnat del CSD. El ballarí i ajudant de direcció Sébastien Mari serà qui ensenyarà als estudiants aquesta peça creada a partir d'una selecció de preludis de Johann Sebastian Bach.

La coreògrafa grega Patricia Apergi, fundadora de la companyia de dansa Aerites, porta als tallers de repertori de la mà de Sevasti Zafeira la coreografia U(R)topias, peça que Apergi va crear inspirant-se en el bicentenari de la revolució grega per explorar la noció de les utopies contemporànies.

Una altra de les coreografies del taller de repertoris del CSD és Woods/Basoak, del ballarí i coreògraf d’origen basc però crescut als Estats Units, Larkin Poynton. Es tracta d’una peça de danses urbanes de qui és el fundador de l’espai Project Home, junt amb Christopher Martin a Los Angeles.

La companyia internacional La Veronal, dirigida pel graduat de l’Institut del Teatre, Marcos Morau, tindrà també representació en els tallers de repertori. Les ballarines i integrants de la companyia Sau Ching Wong i Marina Rodríguez, junt amb el mateix Morau, ensenyaran a l’alumnat la coreografia Vals, una creació del 2017 que van fer amb el Danish Dance Theater. La Veronal, que ha creat peces per a la Compañía Nacional de Danza, la Nederlands Dans Theater o l’Scappino Ballet Rotterdam, entre moltes d’altres, compta amb un Premi Nacional de Dansa en la modalitat de creació.

El coreògraf brasiler afincat a Berlín, Thiago Granato, traslladarà a l’alumnat del CSD la coreografia Hosting Host, una adaptació reduïda de la peça Hosts creada al 2017 per Granato per als estudiants de la Modern Dance Theatre de la Universitat de les Arts d’Àmsterdam.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x