Logo Institut del Teatre

Nova convocatòria de proves d’accés de l’especialitat d’escenografia

Comparteix

15.6.2022

Imatge d'un taller de 3r d'interpretació de teatre visual dirigit per Alfred Casas el curs 2017-18. Foto de Óscar Bayona

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre obre una nova convocatòria per inscriure's a les proves d'accés als estudis d'Escenografia per al curs 2022-23. Les inscripcions es duran a terme a partir del 12 de juliol fins al 26 de juliol, i les proves està previst que s'iniciin el 29 d'agost i es duguin a terme els primers dies del mes de setembre. En breu es publicaran les bases relacionades.

El professional de l'escenografia és la persona que dissenya el context de l’acció, l’espai, el vestuari i la il·luminació de l’escena. En aquest sentit, l'especialitat d'Escenografia forma a un professional global en els aspectes visuals plàstics de les arts de l'espectacle i el prepara per treballar en tres perfils: Disseny de l'espai, Disseny del personatge i Disseny de la il·luminació escènica.

Entre les sortides professionals de les persones que es dediquen a l'escenografia hi ha el treball en les arts escèniques en viu (teatre, dansa, òpera, circ, concerts...), el sector audiovisual (cinema, televisió, vídeo escena, espots publicitaris...), arts expositives (museografia, exposicions, disseny d’aparadors, estands, fires, instal·lacions ..) o esdeveniments (cerimònies, mítings, publicitat...).

Les proves d’accés consten de 2 blocs, el bloc A i el B. Enguany, hi ha modificacions en les qualificacions de les proves. La prova A es qualifica amb Apte o no Apte. Els Aptes passen a la prova B i la qualificació final és de la prova B. Per conèixer en detall en què consisteixen les proves, podeu consultar les bases de la 1a convocatòria a l’apartat proves d’accés de l’ESAD. Properament es publicarà l’enllaç de les inscripcions, el calendari de les proves i les noves bases i el material per preparar les proves.

Estudis superiors d’art dramàtic

Els estudis superiors d’art dramàtic de l’Institut del Teatre s’imparteixen a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) que atorga el títol superior en art dramàtic, corresponent al primer cicle o grau de l’espai europeu d’educació superior en tres especialitats: InterpretacióDirecció Escènica i Dramatúrgia i Escenografia.

El pla d’estudis té una durada de 4 anys acadèmics (240 crèdits ECTS) amb estudis o pràctiques en diverses escoles superiors artístiques i universitats d’Europa, dins del programa Erasmus de mobilitat interuniversitària. Els alumnes poden fer estades en pràctiques en l’àmbit de les produccions de teatre professional.

Per accedir als estudis cal superar la prova d'accés per a l’especialitat a la qual s’opti i acreditar la titulació de batxillerat. Per resoldre dubtes i ampliar informació de com accedir als estudis, consulteu els apartats futurs estudiants i preguntes freqüents


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x