Logo Institut del Teatre

ITNC Jove Companyia presenta "Tirant lo Blanc" al Teatre Nacional de Catalunya

Comparteix

18.2.2015

Companyia ITNC Tirant lo Blanc

La Jove Companyia ITNC, integrada per alumnes graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, ha presentat avui l'espectacle "Tirant lo Blanc", de Joanot Martorell, amb adaptació de Roger Cònsul i Pere Planella, i direcció de Pere Planella.

L'obra estarà en cartellera a la Sala Tallers del TNC fins al 29 de març. Després realitzarà una gira per Catalunya que inclou els teatres en xarxa de la demarcació de Barcelona.

Aquesta versió teatral del "Tirant lo Blanc" permet un treball poc habitual sobre els nostres escenaris amb la llengua d'un dels textos més complexos i fascinants que ha donat la cultura catalana. Un clàssic extraordinari sobre l'amor pel coneixement i la fascinació pels plaers del món, un monument a la curiositat entesa com a essència de l'individu modern.

A la presentació han assistit: el diputat adjunt a la Presidència i delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares; l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, el gerent i director general en funcions de l'Institut del Teatre, Jordi Roig; el director artistic del TNC, Xavier Albertí, i l'equip artstic de "Tirant lo Blanc", encapçalat pel seu director, Pere Planella.

Durant l'acte de presentació, Joan Carles Garcia Cañizares, ha elogiat la iniciativa per la possibilitat que ofereix als alumnes de l'Institut del Teatre. El diputat de Cultura també s'ha referit a la itinerància que tindrà aquest espectacle tot dient que «el TNC és l'edifici però, en realitat, el Teatre Nacional de Catalunya està als nostres municipis, perquè són els que realment expandeixen els espectacles a tot el país a través del teatre en xarxa».

El gerent i director general en funcions de l'Institut del Teatre, Jordi Roig, ha destacat que el projecte pedagògic ITNC jove companyia compleix un dels objectius marcat en el Pla Estratègic de la institució que és  facilitar el salt dels graduats del món acadèmic al professional.

Les funcions de "Tirant lo Blanc" són els dissabtes a les 20h i diumenges a les 18h. De dimecres a divendres es fan sessions escolars a les 11h del matí.

ITNC Jove Companyia

La ITNC Jove Companyia està formada cada any per alumnes graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre en les seves tres especialitats, interpretació, direcció i dramatúrgia i escenografia. Aquest projecte pedagògic compta amb dues fases: una primera de formació i preparació d'un muntatge teatral i una segona de representació d'aquest muntatge.

Aquesta és la segona edició d'una iniciativa que permet rellegir, redescobrir i exhibir el patrimoni cultural català i alhora formar els graduats de l'Institut del Teatre en un model estilístic interpretatiu determinat d'acord amb la tradició de l'autor que es treballi.

En la seva primera edició, la temporada 2013/2014, es va presentar l'obra "El cantador" , de Serafí Pitarra, amb direcció de Xicu Masó, del 2 al 13 d'abril de 2014 a la Sala Tallers. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x