Logo Institut del Teatre

Darrers dies per inscriure's al Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social del curs 2022-23

Comparteix

7.9.2022

Les inscripcions al Postgrau d'Acció Social s'obren l'1 de juliol

L’Institut del Teatre i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), conjuntament amb Xamfrà-Centre de Música i Escena del Raval, engegaran el proper mes d’octubre la 6a edició del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social pel curs 2022-2023. L’equip docent l’integren més d’una trentena de professionals vinculats als àmbits de l’acció social i comunitària, entre els quals hi ha una dotzena de convidats que explicaran la seva trajectòria i experiència en el cicle «Diàlegs». NUS Cooperativa, l’associació ImpactaT, la creadora Marta Galán, el dramaturg Joan Yago o l’actriu, pedagoga i directora de la companyia Flute Theater, Kelly Hunter són alguns dels convidats.

El postgrau ofereix una formació especialitzada en l’aplicació de les arts escèniques en els àmbits social i comunitari, en tant que instrument d’intervenció pedagògica, de transformació i d’empoderament personal i de grup. Les inscripcions s’obren l’1 de juny de 2022 (el procés de selecció es farà per rigorós ordre de preinscripció) i les classes seran del 7 d’octubre de 2022 al 10 de juny de 2023.

Noms rellevants als «Diàlegs»

El postgrau s’estructura en set mòduls temàtics que capacitaran l’alumnat per intervenir com a creadors, ajudants, promotors, productors, programadors, avaluadors o generadors de projectes d’arts escèniques aplicades a la comunitat en múltiples àmbits pedagògics i socials (atenció de persones en risc d’exclusió social, de vulnerabilitat psíquica, amb problemes de salut, dificultats d’aprenentatge i de mobilitat, etc).

Resulta especialment interessant el mòdul «Diàlegs», en el marc del qual dotze reconeguts professionals de les arts escèniques i l’acció social explicaran la seva experiència de transformació social des de les arts en un diàleg de tu a tu. A part de NUS Cooperativa, l’associació ImpactaT, Marta Galán, Joan Yago i Kelly Hunter, també participaran els projectes comunitaris Riborquestra i l'Orquestra Inclusiva de Vic; la professora de música per a persones amb NEE de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, Anna Duran; les actrius, creadores i activistes, Xantal Gabarró i Mariona Naudín; l’artista i pedagoga Laura G. Garcia Cassinelli i l’especialista en dansa i educació, Xènia Gumà permetran conèixer una pluralitat de mirades i punts de vista en relació als processos de desenvolupament artístics i culturals, participatius, col·lectius i comunitaris tant en espais educatius com de cura, veïnals o de carrer.

El curs s’adreça a graduats i professionals dels àmbits de les ciències socials, l’educació i les arts escèniques i, en general, a qualsevol persona interessada en les arts escèniques com a mitjà d’empoderament, transformació i integració social.

Podeu consultar el programa, l’equip docent, el calendari de classes, preus i matrícula en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x