Logo Institut del Teatre

Presentació del llibre dedicat a la trajectòria de Josep Montanyès

Comparteix

2.5.2022

"Josep Montanyès. Actor, director i home de teatre total"

El proper dilluns 9 de maig, a les 19 h, tindrà lloc a l’Auditori de l’Institut del Teatre la presentació del llibre «Josep Montanyès. Actor, director i home de teatre total».

El volum, editat per l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona, repassa la trajectòria professional de Josep Montanyès com a director de teatre i televisió, actor, professor i gestor teatral, des dels seus inicis dins del món del teatre fins a la seva mort. La biografia, que està feta a partir de textos escrits per diferents autors, va acompanyada de fotografies, notes autobiogràfiques i altres documents.

La presentació comptarà amb les intervencions de Sílvia Ferrando, directora general de l’Institut del Teatre; Joan Carles García Cañizares, president-delegat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; Carles Batlle, director de Publicacions de l’Institut del Teatre entre 2016 i 2021; Anna Valls, directora del Centre de Documentació-Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre; Guillem-Jordi Graells, autor i curador del llibre i Maria Martínez, coautora del llibre i vídua de Josep Montanyès.

Per assistir a l’acte, cal reservar plaça prèviament enviant un correu electrònic a sscc@institutdelteatre.cat.

La llibreria de la Diputació de Barcelona, present a l'esdeveniment, també oferirà la possibilitat d'adquirir el llibre abans de començar o bé en acabar la presentació.

Home de teatre i gestor d’institucions

Josep Montanyès i Moliner (1937-2002) va ser un dels primers alumnes de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG), creador de la cooperativa teatral d’amateurs Grup d’Estudis Teatrals d’Horta (GETH), cofundador del Teatre de l’Escorpí i d’altres iniciatives, com el Teatre Estable. També va ser gestor d’institucions com l’Institut del Teatre, on va ser director entre el 1980 i el 1988, o el Teatre Lliure, primer al costat de Fabià Puigserver i després fent possible la nova seu a Montjuïc, que va posar en marxa durant les dues primeres temporades, abans de la seva prematura mort als 65 anys.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x