Logo Institut del Teatre

Llibres d’arts escèniques per Sant Jordi

Comparteix

18.4.2022

Llibres publicats per l'IT aquest primer trimestre del 2022

Aquest dissabte 23 d’abril celebrem Sant Jordi, la festa de la rosa i el llibre. És un bon moment per passejar i comprar llibres, per això et recordem les darreres publicacions editades per l’Institut del Teatre.

Des de l’any 2016, l’Institut del Teatre edita juntament amb l’editorial Comanegra la col·lecció de textos teatrals Dramaticles. Des d’aleshores hem publicat 39 volums de dramaturgs contemporanis catalans, com ara el recent text de Jordi Prat i Coll M’hauríeu de pagar, guardonat com a millor text pels Premis de la Crítica 2022, i també textos d’autors estrangers així com algunes antologies, com per exemple la darrera publicació editada aquest 2022, Dramatúrgia valenciana contemporània.

D'altra banda i també relacionat amb la col·lecció Dramaticles, durant aquesta setmana la biblioteca del Museu de les Arts Escèniques (MAE) alliberarà cada dia un llibre en un espai de l'Institut del Teatre. Per trobar-lo s'hauran de seguir les pistes i instruccions que comunicaran a les seves xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram. 

També, amb l’editorial Comanegra i el Mercat de les Flors, hem iniciat la nova col·lecció de textos sobre dansa i sobre coreògrafs Paragrafies que actualment compta amb tres volums. El darrer, Corporeitzar el pensament de Marina Mascarell, s'ha editat aquest mes de novembre de 2021.

Aquest 2022 també ha sortit a la venda el volum de l’Institut del Teatre Josep Montanyès. Actor, director i home de teatre total, amb edició a cura de Guillem-Jordi Graells. El llibre repassa la trajectòria professional de Josep Montanyès com a director de teatre i televisió, actor, professor i gestor teatral, des dels seus inicis dins del món del teatre fins a la seva mort.

L‘Institut del Teatre també ha presentat aquest any junt amb Edicions de 1984El teatre de Shakespeare en el seu context de Jordi Coca, un llibre que es proposa d’indagar el sentit primer de les trenta-sis obres més canòniques de l’autor tot apropant-nos a allò que sabien els espectadors del seu temps i que avui nosaltres no sabem.

La darrera publicació editada per l’Institut del Teatre aquest 2022 ha estat Jordi Teixidor i el teatre català contemporani, una coedició entre l’Institut del Teatre i la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’obra aplega les actes del Simposi Jordi Teixidor i el Teatre Català Contemporani, celebrat el 16 de març de 2021, amb motiu dels deu anys de la mort del dramaturg i escriptor barceloní. 

En breu també sortirà una nova publicació de l'Institut del Teatre dins la col·lecció Materials Pedagògics. Es tracta de La joglaria. La narració escènica en el teatre de gest, de Christian Atanasiu. 

Tots els llibres es poden trobar a la llibreria de la Diputació de Barcelona, que per Sant Jordi tindrà una parada a la Rambla de Catalunya i una altra del Palau Güell a La Rambla, a la web de Comanegra i de l’editorial 1984, a llibreries especialitzades i també a la nostra biblioteca.

Feliç diada de Sant Jordi!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x