Logo Institut del Teatre

La Fiscalia arxiva els expedients referents als dotze docents jubilats de l’Institut del Teatre

Comparteix

30.3.2022

Façana de l'Institut del Teatre

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha arxivat els expedients on se citaven dotze docents jubilats de l’Institut del Teatre, i que la institució va posar a disposició del Ministeri Fiscal el passat 23 de febrer de 2022. La Fiscalia afirma que no resulta justificada la disposició de diligències ni l’exercici de l’acció penal en relació als fets expressats en els expedients presentats per l’Institut del Teatre. Alhora, en la resolució, també s’especifica que molts dels fets descrits en els expedients han prescrit.

L’Institut del Teatre va posar a disposició de la Fiscalia Provincial de Barcelona els expedients instruïts per la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals en l’àmbit de l’alumnat durant l’any 2021, on es feia referència a dotze docents jubilats. Els noms dels docents apareixien citats en deu instàncies que van ser presentades per alumnes i exalumnes entre febrer i desembre de l’any 2021. 

D’altra banda, pel que fa a l’expedient disciplinari obert a un docent de l’Institut del Teatre, traslladat a la Fiscalia Provincial de Barcelona el setembre de 2021, el Ministeri Fiscal ha resolt que no hi ha prou indicis que s’hagi comès delicte d’assetjament sexual. Tot i reconèixer que el docent va tenir actituds i comportaments de caire sexualitzat respecte l’alumnat, les conductes denunciades no comporten la intervenció del dret penal, segons la Fiscalia.

L’Institut del Teatre pot prosseguir a partir d’ara amb la instrucció de mesures disciplinàries, prenent en consideració les conclusions contingudes en la resolució de la Fiscalia.

Observatori del benestar

L’Institut del Teatre està treballant en l’impuls d’una nova generació de polítiques d’atenció a la comunitat educativa, de revisió del cànon de gènere, identitat i diversitats, amb l’objectiu d’evitar que es repeteixi en un futur qualsevol tipus d’assetjament o abús de poder, i es garanteixi la seguretat, el respecte i la llibertat a les aules.

En aquest sentit, en el curs 2021-2022 ha continuat oferint sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder al professorat. Es tracta de sessions periòdiques que la institució ha instaurat com una línia formativa permanent per garantir la sensibilització i conscienciació sobre aquests temes.

La voluntat de l’Institut del Teatre és promoure un nou paradigma que disposi tots els mecanismes per evitar qualsevol tipus de males praxis i actituds no desitjades en la docència, així com reivindicar la bona feina i professionalitat de la immensa majoria de professorat de la institució.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x