Logo Institut del Teatre

Nova sessió de treball de la comissió de transferència de coneixement del Campus de les Arts

Comparteix

30.3.2022

Juan Carlos Lérida explicant a la reunió el projecte Laboratori d'investigació des del flamenc

El Campus de les Arts, plataforma que aplega dinou centres d’educació artística universitària o superior de Catalunya, entre els quals hi ha l’Institut del Teatre, va organitzar aquest dilluns 28 de març una nova sessió de treball interna encaminada a elaborar el document que determini les bases de funcionament de futur del campus, que té com a principal objectiu enfortir l’ensenyament artístic superior.

La jornada, impulsada des de la comissió de transferència de coneixement, es va dur a terme a la seu de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i va comptar amb la intervenció del professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’Institut del Teatre, Juan Carlos Lérida. El ballarí, coreògraf, pedagog i investigador de la dansa va centrar part del seu discurs en el «Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc» de l’Institut del Teatre que dirigeix, i que constitueix un marc d’investigació teòrico-pràctica en l’àmbit del flamenc des d’un punt de vista contemporani, mitjançant trobades amb artistes, teòrics i institucions del món de les arts escèniques. Junt amb Lérida també va intervenir el dramaturg i director escènic Salvador Sánchez, graduat de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).

En el marc de la sessió, també es van poder escoltar les ponències de Judit Vidiella, de l’ERAM, i Marc López, de l’ESCAC sobre qüestions relacionades amb la transferència de coneixement.

Un campus de 8.000 estudiants

El Campus de les Arts va néixer com a projecte al 2018 promogut per la Universitat de Barcelona (UB), seguint una proposta del CoNCA (Consell Nacional per a la Cultura i les Arts). A principis de 2019 es va constituir un grup de treball amb representants dels dinou centres que en formen part, a més del CoNCA i d’HANGAR.

El novembre de 2021 es va signar un acord marc entre les institucions, universitats i entitats que impulsen el Campus de les Arts. Actualment hi ha constituïdes tres comissions de treball centrades en la recerca artística interdisciplinària, la formació del professorat artístic i la transferència de coneixement.

Recentment s’ha resolt el concurs de l’avantprojecte de rehabilitació de Can Ricart, antiga fàbrica ubicada al districte del 22@ de Barcelona, que es preveu sigui l’espai d’ubicació del Campus de les Arts.

Els dinou centres que integren el Campus de les Arts sumen uns 8.000 estudiants que cursen graus i postgraus en belles arts, disseny, música, teatre, dansa, cinema i conservació i restauració.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x