Logo Institut del Teatre

IT Dansa reprèn les actuacions nacionals i internacionals

Comparteix

5.4.2022

Kaash, d'Akram Khan per IT Dansa. Foto de Frank Thibault

Els ballarins i ballarines d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, duran a terme entre els mesos d’abril a juny diverses actuacions per l’Estat espanyol i Europa. En concret, IT Dansa actuarà al Das Wormser Theatre de Worms a Alemanya (14 d’abril), al Teatro Municipal de Torrevieja a Alacant (23 d’abril), al Teatre Auditori de Sant Cugat dins el cicle Gran Teatre del Liceu (14 de maig), al Teatro Principal Antzokia de Vitòria (3 de juny) i al Festival de dansa Kuopio a Finlàndia (17 i 18 de juny).

La Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre interpretarà dues peces que va estrenar en el Festival Grec de Barcelona 2018: Kaash, de l’aclamat Akram Khan, i The Prom, de Lorena Nogal, qui va ser membre d’IT Dansa. Kaash és una peça exigent que requereix molta tècnica, rigor, precisió i potència física,  però que transmet gran espiritualitat. Pel que fa a The Prom, és una coreografia molt teatral que reflecteix la nostàlgia i les incerteses de la joventut amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat. El programa també inclou Wad Ras, de Montse Sánchez i Ramon Baeza, peça de flamenc que tracta temes universals com la frustració, la manca de la llibertat, la por i la solitud i Lo que no se ve de Gustavo Ramírez, una proposta intimista i de gran sensibilitat que Ramírez ha creat per IT Dansa on sis ballarins i ballarines interpreten diferents maneres d'entendre les relacions de parella. També en algunes de les actuacions es podrà veure Twenty Eight Thousand Waves (working process) de Cayetano Soto, peça que va crear l’any 2014 per al Ballet BC de Canadà.

Cada any els alumnes d’aquest postgrau de dos anys de durada marxen de gira per Europa per donar a conèixer el seu talent i alhora tenir l’oportunitat de millorar la seva professionalització actuant en escenaris internacionals. L’any 2020, degut a la pandèmia del COVID, van haver de suspendre la gira que els havia de dur per diversos teatres de França, Alemanya i, per primer cop, a Suïssa, al festival Steps i al Kuopio Dance Festival de Finlàndia. El 2021, amb l’obertura de la mobilitat i la millora de la situació sanitària, IT Dansa va tenir la oportunitat d’actuar per primer cop al Teatro Real de Madrid i també va dur a terme una petita gira per França entre el maig i el juny.

IT Dansa, un projecte pedagògic professionalitzador

El projecte pedagògic d’IT Dansa neix l’any 1996 de mans de l’Institut del Teatre com un programa de formació i pràctica professional de postgrau en el qual es beca els 16 alumnes que hi participen durant dos anys amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència tècnica i artística. En aquest temps, els ballarins i ballarines de la jove companyia treballen un repertori de coreografies de destacats artistes i tenen l’oportunitat d’exhibir la seva feina en espais escènics nacionals i internacionals.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions. Aquest postgrau suposa una important oportunitat professional per als seus ballarins i ballarines ja que, un cop finalitzada la formació, la majoria dels seus membres aconsegueixen contractes a importants companyies de dansa europees com Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche – The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), La Veronal (Barcelona), Compañía Nacional de Danza (Madrid) o Ballet Víctor Ullate (Madrid).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x