Logo Institut del Teatre

Nova publicació sobre el dramaturg Jordi Teixidor

Comparteix

23.3.2022

Jordi Teixidor i el teatre català contemporani

Ja és a la venda Jordi Teixidor i el teatre català contemporani, una coedició entre l’Institut del Teatre i la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’obra aplega les actes del Simposi Jordi Teixidor i el Teatre Català Contemporani, celebrat el 16 de març de 2021, amb motiu dels deu anys de la mort del dramaturg i escriptor barceloní. El volum, a cura de Ramon Aran i Francesc Foguet, forma part de la col·lecció «Treballs de la Societat Catalana de Llengua i Literatura».

L’obra recull tant les ponències i les comunicacions acadèmiques que es van oferir a l’IEC de forma virtual, com la taula rodona celebrada presencialment a l’Ateneu Barcelonès, totes en el marc del simposi, que tenia com a objectiu aprofundir en la dramatúrgia i la recepció del teatre de Jordi Teixidor en el context general de l’escena catalana contemporània. El simposi va comptar amb dues ponències del dramaturg Gerard Vàzquez i l’escriptor Jordi Coca, i quatre comunicacions a càrrec de la investigadora teatral Eva Saumell, la filòloga Aïda Ayats, la professora de la Universitat d’Alacant Isabel Marcillas-Piquer i de l’historiador del teatre Antoni Nadal.

Jordi Teixidor Martínez (Barcelona, 1939-2011) va ser un dramaturg, director, professor i escriptor. Entre finals dels anys setanta i la primera meitat dels vuitanta, va dedicar-se a la docència a l’Institut del Teatre, on va impartir dramatúrgia. Dels continguts de les classes va escriure l’assaig El drama, espectacle i transgressió, que va guanyar el premi Xavier Fàbregas l’any 1988.

Podeu trobar aquesta publicació a la pàgina web de l’Institut d’Estudis Catalans i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

D’altra banda, per saber més coses sobre l’obra de Jordi Teixidor, a la col·lecció de Repertori Teatral Català del Reservori Digital de l'Institut del Teatre (RedIT) s’hi pot consultar l’obra Tres textos de Jordi Teixidor : La jungla sentimental (1975), El drama de les Camèlies o el mal que fa el teatre (1984), El pati (1992). El RedIT aplega una selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps. Totes les publicacions són d’accés lliure i gratuït.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x