Logo Institut del Teatre

El Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades reuneix professionals de l'escena, la salut i la comunitat

Comparteix

16.11.2015

Angels Aymar 100FEMMES. Foto Esther Angrill

Els principals professionals de l'escena, la salut i la comunitat es reuneixen a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per la celebració del II Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades que té lloc els dies 20 i 21 de novembre.

Organitzat des de l'Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l'Institut del Teatre aquest fòrum té per objectiu donar a conèixer i debatre sobre diferents mostres de treball de les arts escèniques amb criteris ètics i socials, mitjançant ponències, diàlegs i presentacions d'experiències.

Amb el lema La creació com a generadora de salut i vincle social el fòrum és un espai per a la reflexió i el diàleg amb artistes i professionals de diferents sectors que viuen dia a dia experiències de millora de la vida i del benestar a través de l’art.

El programa reuneix a creadors de llarg recorregut en les arts escèniques i la salut o la comunitat com la coreògrafa escocesa Janice Parker, els directors Juan Carlos Corazza, Didier Ruiz, Glòria Rognoni o la fundadora de Pallapupas, Angie Rosales; mentre que coreògrafs i ballarins com ara Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Jordi Cortés o Álvaro de la Peña explicaran les seves experiències des del món de la dansa.

El fòrum convida també a investigadors com l'antropòleg Manuel Delgado que conversarà amb la presidenta de la Fundació Congrés Català de la Salut, Àngels Vives, i altres professionals com l'art-terapeuta Miquel Izuel, la músico-terapeuta Catherine Clancy, el padagog Tomàs Motos o el psiquiatre Raül Vaimberg.

Programació d'espectacles

Durant les dues jornades del fòrum es comptarà amb les actuacions del Laboratori de Dansa integrada que ha ajuntat la companyia de dansa de Jordi Cortés amb el postgrau IT Dansa, dirigit per Catherine Allard; l'obra de teatre sobre assetjament escolar Per què a mi? dirigida per Jordi Forcadas, o la posada en escena de 2015 Com a possibilitat,  l'espectacle protagonitzat per joves adolescents d'instituts de Barcelona que Didier Ruiz va presentar en el passat Festival Grec.

Altres activitats

En el marc del fòrum tindran lloc altres activitats com ara la elaboració d'una pintura mural per part de membres del col·lectiu Susoespai de creació artística i salut mental o la projecció del documental Vides Diverses, que promou la vida independent de les persones amb discapacitat física realitzat per l'ECOM, el moviment associatiu de les persones amb discapacitat física.

 


Continguts relacionats

  • Imatge II Fòrum Arts Escèniques Aplicades

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x