Logo Institut del Teatre

Alumnes del CPD participen en la Lliga de debats de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives

Comparteix

21.1.2022

Quatre dels alumnes del CPD que participen en la Lliga de debats, junt amb la professora que els està ajudant en la preparació

Tres alumnes de 4t d’ESO i dos de batxillerat del Conservatori Professional de Dansa (CPD) participen dijous 27 i divendres 28 de gener en la fase local de la setena edició de la Lliga de Debats de Secundària i Batxillerat que es durà a terme a la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta serà la tercera vegada que l’Institut del Teatre s’implica en aquesta iniciativa amb l’objectiu de contribuir a desenvolupar l’esperit crític dels nois i noies. Al 2019, l’equip del CPD que hi va participar, va aconseguir arribar a la final.

A la competició dialèctica, que enguany planteja la pregunta “Cal posar límits a la ciència?” hi participaran estudiants de 24 centres educatius que faran gala de les seves habilitats orals. Tots ells van rebre fa uns dies una formació prèvia preparatòria per part de la universitat. Pel que fa als estudiants del CPD, fa setmanes que s’entrenen amb docents del centre per treballar aspectes com són el fet de parlar en públic, el treball en equip i la defensa d’un tema amb arguments tant a favor com en contra.

Els equips que superin la sessió del dijous 27 passaran a competir en la sessió del 28 de gener. La fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat se celebrarà entre el 30 de març i l’1 d’abril 13 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x