Logo Institut del Teatre

IT Dansa presenta les noves coreografies de la temporada al Teatre Auditori de Granollers el 21 de gener

Comparteix

18.1.2022

Lo que no se ve, coreografia de Gustavo Ramírez per a IT Dansa. Fotografia: Anna Fàbrega

IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, comença l’any 2022 amb una actuació al Teatre Auditori de Granollers en què presentarà les dues noves coreografies que estrena aquesta temporada. Serà el divendres 21 de gener, a les 20 h, en el marc d’un programa que inclou quatre peces: l’energètica Kaash d’Akram Khan, The Prom de Lorena Nogal, i les noves creacions dels coreògrafs Gustavo Ramírez i Cayetano Soto.

La funció arrencarà amb la coreografia Twenty eight thousands waves, creació que Cayetano Soto va concebre el 2014 per al Ballet BC de Canadà, i que a Granollers es podrà veure en una versió que encara està en procés de creació. Per idear la peça, Soto es va inspirar en els cops que pateix de mitjana un petrolier per les onades del mar, que són uns vint-i-vuit mil al dia, com a concepte per parlar de la resiliència, la vida i la mort i la capacitat de supervivència. Cayetano Soto va ser ballarí de la primera promoció d'IT Dansa i actualment és un coreògraf de renom internacional.

La segona novetat del programa és Lo que no se ve, de Gustavo Ramírez, una peça intimista i de gran sensibilitat on tres duets interpreten diferents maneres d’entendre les relacions de parella. L’obra trenca amb l’antic ideal de l’amor perfecte exposant tot allò que comporten les relacions romàntiques i normalitzant les separacions. Lo que no se ve és la quarta coreografia que Gustavo Ramírez, qui es va graduar al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, concep per a IT Dansa.

Una altra de les coreografies que ballarà IT Dansa serà The Prom, de Lorena Nogal, peça que recrea els records del conserge d'un institut en la nit de graduació. La pèrdua inconscient, el desequilibri, l'aparença, el desig o l'alliberament seran els protagonistes d'aquests records. Lorena Nogal, qui va ser membre d’IT Dansa, ha creat a mida aquesta peça que cobra vida sobre un collage musical dels anys vuitanta.

I tancarà la funció Kaash, de l’aclamat Akram Khan, un espectacle de dansa pura, amb música basada en les percussions tribals, que ens trasllada a una Índia enèrgica i salvatge, a través de deus que professen l’hinduisme, forats negres, taules, creació i destrucció. És una peça exigent que requereix molta tècnica, rigor, precisió i potència física, però que transmet gran espiritualitat. Akram Khan Company la va estrenar el 2002 a la Maison des Arts, a França.

IT Dansa és un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. La direcció artística és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza.

Les entrades per a la funció del Teatre Auditori de Granollers es poden comprar en línia en aquest enllaç. Una hora abans de l'espectacle, a les 19 h, el col·lectiu de crítics del portal Recomana.cat farà una presentació de la companyia, i en finalitzar la funció tindrà lloc una conversa amb els ballarins i ballarines d'IT Dansa.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x