Logo Institut del Teatre

Convocatòria oberta a l’alumnat de l’ESAD i el CSD per participar a la Quadriennal de Praga 2023

Comparteix

7.1.2022

Imatge promocional de la Quadriennal de Praga 2023

L’Institut del Teatre participarà per desena vegada en representació de Catalunya a la Quadriennal d’escenografia de Praga que tindrà lloc el juny de 2023. De fet, la participació de l’Institut del Teatre en aquest festival d’arts escèniques centrat en l’escenografia es remunta a l’any 1987, i en totes les edicions des d’aleshores s’ha encarregat de comissariar la participació dels professionals catalans, així com dels estudiants de la institució.

Precisament, per tal de seleccionar l’alumnat que s’encarregarà del disseny de la intervenció que es presentarà a l’exposició-concurs d’Estudiants de la Quadriennal de Praga (PQ), s’ha obert una convocatòria perquè presentin candidatures equips d’estudiants de les dues escoles superiors de l’Institut del Teatre: l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD). Els equips, d’un màxim de 4 membres, han d’estar formats per un mínim de 2 estudiants de l’especialitat d’Escenografia de l’ESAD. El termini per a la recepció de propostes finalitza el 7 de febrer de 2022. 

El dijous 16 de desembre es fa una sessió informativa per a tot l'alumnat interessat a les 15.30h a l'aula P4.S3.

Atenent als requisits establerts per l’organització de la PQ, els projectes que es presentin a l’exposició d’Estudiants se centraran en el concepte de RARE Stories of Unique Places (històries inusuals de llocs únics), i hauran de ser propostes que captivin els sentits, les emocions i les percepcions del públic. Per la seva banda, l’Institut del Teatre encoratja els seus estudiants a crear projectes escenogràfics de caire instal·latiu o performatiu que proposin una relació directa amb l’artefacte escenogràfic i el públic, i que alhora tinguin com a epicentre, vehicle i àmbit de projecció el vestuari escènic.

La proposta guanyadora de la convocatòria tindrà un pressupost de 9.000 euros per a executar el projecte (producció, muntatge i desmuntatge), i disposarà de transport i allotjament pagat durant la seva estada a Praga, així com la inscripció gratuïta a la PQ23 per poder assistir a totes les exposicions i activitats programades, a més d’una possible convalidació per crèdits de lliure elecció. El projecte seleccionat es donarà a conèixer el 28 de febrer de 2022.

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Reconeixement en la PQ2019

En l’edició de la Quadriennal de Praga de 2019, Catalunya, sota el lideratge de l’Institut del Teatre, va ser guardonada amb el premi a la millor instal·lació en la secció de «Països i Regions» per Prospective Actions (Catalunya 2004-2018)creació de les escenògrafes Laura Clos "Closca" i Xesca Salvà, i els dramaturgs Marc Villanueva i Pau Masaló, tots ells graduats a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.  


Continguts relacionats

  • Sessió Informativa de Praga 2023

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x