Logo Institut del Teatre

La Fura dels Baus cedeix el seu arxiu a l'Institut del Teatre

Comparteix

10.2.2015

Signatura_La_Fura_Merce_Saumell_Jordi_Roig_Alex_Olle_Salvador_Esteve_Anna_Valls_Foto_Judit Contreras.jpg

La companyia la Fura dels Baus i l' Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona han signat avui el contracte de donació de l'arxiu de la companyia integrat per diferent documentació i arxius audiovisuals dels seus espectacles, que passaran a formar part del fons del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre.

Per part de l'Institut del Teatre, la signatura l'ha formalitzat el president de la Diputació de  Barcelona i president de la Junta de Govern de l'organisme teatral, Salvador Esteve, i per la Fura dels Baus, el director artístic, Pera Tantiñá.

Durant l'acte, el president de la Diputació de Barcelona ha destacat que «aquesta donació constitueix un reforç del nostre compromís per potenciar i millorar la projecció del centre», i ha afegit que «aquest acord contribueix a fer que tot el que hi ha darrera les singulars creacions de la Fura dels Baus es conservi i estigui a l'abast de tothom».

Salvador Esteve ha tancat el seu discurs amb aquestes paraules d'elogi vers la companyia teatral: «Avui fem un pas endavant per immortalitzar tot el bagatge que l'ha portat a ser una companyia de referència, un equip de creadors en múltiples disciplines admirat i celebrat arreu del món».

La companyia s'ha decidit a efectuar la donació a causa de la impossibilitat d'assumir el volum de feina que comporta ordenar i arxivar la documentació i gravacions audiovisuals dels seus espectacles. Per això ha valorat en especial la trajectòria, les dimensions i la importància del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre com a entitat de referència en el camp de la informació i la recerca de les arts escèniques catalanes, que es concreta en les seves tres potes: la biblioteca, l'arxiu i el museu.

La donació del material comprèn el període 1979-2007, amb més de 15.000 fotografies i més de 2.300 registres, corresponents a 172 produccions.

En la seva intervenció, el director artístic de la Fura, Pera Tantiñá, ha remarcat que  «ara tot aquest material estarà guardat amb més garanties. Tenim molt material i encara els en podrem facilitar molt més».

A l'acte també han assistit el gerent i director general en funcions de l'Institut del Teatre, Jordi Roig, la responsable de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre, Mercè Saumell, la directora del Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls, i un altre dels tres directors artístics de la Fura dels Baus, Álex Ollé.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x