Logo Institut del Teatre

El MAE incorpora el fons de la ballarina Marta Munsó

Comparteix

26.11.2021

El MAE incorpora el fons de la ballarina Marta Munsó

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) ha incorporat el fons de la ballarina, coreògrafa i professora de dansa Marta Munsó, graduada en dansa clàssica per l’Institut del Teatre de Barcelona, qui va morir el 18 de juny de 2007 amb 47 anys.

El fons recull el material generat al voltant de l’activitat de Munsó al llarg de la seva trajectòria com a ballarina, coreògrafa i professora, com ara programes de mà, cartells, fotografies personals i retalls de premsa. També inclou fotografies del llibre biogràfic Marta Munsó. Una vida para la danza (2011) escrit pel seu pare, Joan Munsó. El material recopilat ha estat donat per la família de Marta Munsó i s’hi pot accedir a través dels diferents recursos del MAE.

Marta Munsó (Barcelona, 1959 – Barcelona, 2007) va destacar com a intèrpret amb l’espectacle Iba y venía sin irme (1981) de José Lainez i va ballar amb el Ballet Clásico Nacional de Víctor Ullate, el Staatstheater Kassel de Ronald Ashton, Scapino Ballet de Nils Christe i amb Contemporary Dance Zürich de Paula Lansley. Va exercir com a coreògrafa des de l’any 1994 fins al 2007, amb obres com Buscant la paraula, Quan el secret deixa de ser-ho o Molt soroll per no res. Com a professora de dansa va treballar a  l’Institut del Teatre a Barcelona, amb Lannómina Imperial, amb Rami Levi Dance, al Stadt Theater i al Volksbühne Berlin d’Alemanya i a Národní divadlo Balet de Praga, entre d’altres. El llegat bibliogràfic que deixa és el llibre Aportacions a una metodologia de la dansa, que conté els seus escrits sobre dansa.

 

També trobareu més informació i documentació sobre Marta Munsó als recursos del MAE i de l'Institut del Teatre (llibres, manuscrits i audiovisuals a Biblioescènic; documents d’arxiu i museu a Escena Digital ; premsa a Hemeroteca Digital; espectacles a Base de dades d’espectacles ; publicacions de l'Institut del Teatre en línia a RedIT ; audiovisuals en línia a Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya (AAEC)


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x