Logo Institut del Teatre

“Corporeitzar el pensament” de Marina Mascarell, nova publicació de la col·lecció Paragrafies

Comparteix

9.12.2021

3r volum de Paragrafies dedicat a Marina Mascarell

Des del 24 de novembre és a la venda “Corporeitzar el pensament” de Marina Mascarell, el tercer títol de la col·lecció de textos sobre dansa i sobre coreògrafs catalans Paragrafies, que coeditem amb el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra.

Aquest llibre és un desplegament de retrats múltiples escrits per persones que han compartit amb ella la suor i el plaer a la sala d’assaig o han dedicat llargues estones a reflexionar sobre la dansa, l’art o la vida, tal com exposa Riikka Laakso, qui ha tingut cura de l’edició. Es tracta d’un retrat coral de l’impuls creatiu i creador de Mascarell a més d’un autoretrat en forma de quadern de creació.

Coreògrafa establerta als Països Baixos, resident al teatre Korzo de La Haia entre 2011-21 i artista associada al Mercat de les Flors de Barcelona des del 2018, la dansa de Marina Mascarell suggereix percepcions, evoca pensaments i estimula sensacions. Una lluita poètica on el pensament es transforma en corporalitat i moviment.

Convidada sovint per la Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg i l’Skanes Dansteater a Malmö i col·laboradora de la companyia Dance Forum Taipei, Mascarell i la seva dansa han traspassat fronteres i construït ponts. Holanda, Suècia o Taiwan són alguns dels països que han acollit la seva obra i implícitament el seu mètode de treball.

L’obra de Mascarell sovint brota d’interrogants; com representar el rol de la dona dins de la societat?, com crear una dansa viva en l’entorn virtual? A Marina Mascarell li interessa un cos rebel que es caracteritza per qüestionar la normativitat. En el cos que balla com a forma de resistència, molt arrelada a una acció política i social.

Paragrafies té com a objectiu valorar, fer visible i transmetre el pensament i l’experiència dels artistes al voltant de la dansa. Va néixer el 2020 i els tres títols editats fins ara es publiquen tant en català com en castellà.

El llibre es presentarà el mateix dimecres 24 de novembre al Mercat de les Flors a les 20.30h amb la presència de l’autora.

Podeu trobar la nova publicació a les llibreries, a la web de Comanegra, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l'Institut del Teatre

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x