Logo Institut del Teatre

Ens sumem a la commemoració del Dia Internacional del Flamenc

Comparteix

12.11.2021

Alumnat de dansa espanyola del CPD. Fotografia: Jordi Vidal

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) s’uneix, per primera vegada, a la commemoració del Dia Internacional del Flamenc que se celebrarà el dimarts 16 de novembre. Per fer-ho, el mateix dia 16 es penjarà a les xarxes socials de l’Institut del Teatre un vídeo amb imatges de l’alumnat de l’especialitat de dansa espanyola del CPD.

El Flamenc està format pel cante, el toque i el baile de les diferents cultures que van conviure a Andalusia durant el segle XV i és un dels diferents estils que conformen la dansa espanyola, juntament amb el Folklore, l’Escola Bolera i la Dansa Estilitzada. L’any 2010, la UNESCO el va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, fet que el converteix en l’únic estil de dansa espanyola amb aquest reconeixement. Des de llavors, cada 16 de novembre té lloc el Dia Internacional del Flamenc, una festa on se celebren esdeveniments i espectacles relacionats amb aquest gènere musical arreu de l’estat.

Reptes per al flamenc

El dimarts 16 de novembre, a les 12.30 h, tindrà lloc el diàleg "Reptes per al flamenc. Registre sonor, estètica musical i avantguarda", organitzada per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), amb la col·laboració del Taller de Músics, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), l'Institut Flamenco de Barcelona i l'Institut del Teatre. La xerrada, que tindrà lloc a la seu del SGAE (pg. Colom, 6 - Barcelona), comptarà amb la intervenció de Laura García Lorca, presidenta de la Fundació Federico García Lorca; Joan Albert Amargós, compositor, director, arranjador i pianista; i Carolina Le Port, consultora de projectes culturals i investigadora en flamencologia.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x