Logo Institut del Teatre

Sergi Fäustino, coreògraf seleccionat per a l'edició del Tot Dansa 2022

Comparteix

4.11.2021

Sergi Fäustino coreografiarà el Tot Dansa 2022. Fotografia: Mercat de les Flors

El coreògraf i ballarí Sergi Fäustino ha estat l’escollit per a la propera edició del Tot Dansa, projecte educatiu organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre per fomentar la dansa contemporània entre els joves.

Sergi Fäustino es va formar en dansa i direcció teatral a Àmsterdam i, des que resideix a Barcelona, ha treballat com a ballarí a diferents produccions de La Fura dels Baus i Sol Picó. També ha creat i dirigit diversos espectacles i actualment està desenvolupant un treball sobre la fisicalitat i la història personal a partir del cos.

El programa educatiu Tot Dansa

Tot Dansa es dirigeix a l’alumnat de centres d’educació de secundària i batxillerat de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar-los a la dansa contemporània. A partir d’experiències i propostes artístiques diverses, el programa esdevé un procés d’aprenentatge i una eina i educativa tant per a l’alumnat com per al professorat. Aquesta edició compta amb la participació de 250 alumnes i 25 docents de 12 instituts públics.

Durant tot l’any, el coreògraf seleccionat ha de mostrar la peça que ha creat als docents dels instituts i, posteriorment, aquests han d’ensenyar la coreografia als seus alumnes. La gala final amb la interpretació global de tots els estudiants participants de la iniciativa tindrà lloc al Mercat de les Flors el mes de maig de 2022. El programa també compta amb la participació d’escoles municipals de música de Barcelona, que adapten la música per a cada edició i la interpreten en viu el dia de la mostra.

Col·laboració de l’Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa en aquest projecte des dels inicis, fa ja una vintena d’anys, a través del Conservatori Superior de Dansa. En concret, en l’edició del 2022, hi participaran tres docents, així com també tres alumnes ja graduats de l’especialitat de Pedagogia de la dansa que ajudaran el coreògraf Sergi Fäustino a ensenyar la coreografia al professorat dels centres educatius que participen en la iniciativa, així com als seus alumnes.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x