Logo Institut del Teatre

Ça Marche guanya el Premi Adrià Gual 2021 amb “Cantus gestualis”

Comparteix

8.11.2021

Projecte "Cantus gestualis", de Ça Marche, guanyador del Premi Adrià Gual 2021

La companyia Ça Marche, formada pels graduats de l’ESAD Nicolas Jongen, Marc Salicrú, Mariona Signes i Carmen Triñanes ha guanyat la novena edició del Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre amb Cantus gestualis.

Aquesta proposta escènica pren el nom d’un cant recitat en veu alta de l’època medieval on s’explicaven les gestes dels herois, reis o la vida i el martiri dels sants. Aquest cant es recitava perquè en escoltar les misèries i calamitats d’uns altres, les persones suportessin millor les seves pròpies.

En aquest sentit, Cantus gestualis vol ser una radiografia del dolor cristià que impera en la nostra societat, com el rebem i com aquest s’ha configurat al llarg de la història, a través de la mirada.

La companyia treballarà sobre tres elements o materials; amb un grup de gent gran que hagin patit un dolor agut -sigui físic o psíquic, amb descripcions, dutes a terme pels testimoniatges, d’execucions de màrtirs cristians i amb la figura de Tadeusz Kantor, un dels representants del teatre de la mort.

El resultat final es podrà veure en la propera edició del Festival Grec de Barcelona el juliol del 2022.

Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x