Logo Institut del Teatre

Alumnes de tercer de l’ESAD porten la Commedia dell’arte a barris i centres socials

Comparteix

20.10.2021

Actuació de La Tremenda Companyia a Montbau

Alumnes de tercer curs de l’especialitat d’interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) duen a terme diverses actuacions de Commedia dell’arte en diversos entorns per tal d’obrir l’Institut del Teatre a la societat.

Aquesta activitat neix del propi alumnat el curs passat, quan manifesten la necessitat de reprendre el projecte fruit del treball fet a l’assignatura “Pràctica actoral 2”, dedicada a la Commedia dell’arte, que es va poder veure a l’atri de l’Institut del Teatre el novembre de 2020. Sota la coordinació del professor de l’ESAD Pepelú Guardiola, el projecte dona un tomb i com alumnes en formació d’una institució pública es decideix posar en valor la funció social del teatre i portar les representacions a la societat com una activitat de retorn social.

Finalment, amb el nom de La Tremenda Companyia, l’alumnat ha organitzat diverses representacions amb l’objectiu de fer arribar la cultura a col·lectius i espais on normalment no hi arriba. El dissabte 2 d’octubre la companyia va actuar al pati del Pavelló Municipal de Montbau davant unes 120 persones, majoritàriament persones grans, mentre que diumenge 3 d'octubre es va fer una segona representació al Badiu de l'Orfeó Badaloní, amb la presència d’un ampli col·lectiu del Centre de Salut Mental de Badalona.

Una llar d’avis de Granollers o el Monestir de Sant Pau del Camp del Raval, a Barcelona, son alguns dels indrets on els alumnes tenen previst fer en breu noves representacions. També volen portar aquests espectacles a centres d'ensenyament de batxillerat artístic o a centres penitenciaris. En tots els casos, la companyia no rep cap retribució econòmica. 

La valoració d’aquesta iniciativa per part de l’alumnat és molt positiva ja que els permet donar continuïtat i visibilitat al treball realitzat al segon curs en l’assignatura de Commedia dell’arte alhora que poden actuar davant col·lectius socials poc acostumats a veure arts escèniques en viu.

De cara al proper curs, l’ESAD es planteja vincular aquesta activitat a la docència a través del concepte APS, Aprenentatge i Servei, una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x