Logo Institut del Teatre

IT Dansa prepara les noves coreografies de la temporada 2021-22

Comparteix

13.10.2021

L'equip d'IT Dansa en un assaig de la coreografia Wad Ras

L’equip d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, ja està immers en la nova temporada 2021-22. Com ja és habitual, el nou curs ha comportat la incorporació de nous membres que substitueixen els que van finalitzar el juliol passat els dos anys d’estada a la companyia. Les noves incorporacions són Jasmine Achtari, Carlota Batalla, Beatriz Cáceres, Kora Levia Gnonnas, Towa Iwase, Joan Jansana, Luis Martínez, Isaac Verdura, i Yarden Zana, a més de Queralt Farran i Gabriel Parra, que han entrat en qualitat d’alumnes en pràctiques. Pel que fa als ballarins i ballarines de segon curs són: Gloria García, Coke López, Yamil Ortiz, Pere Sansaloni i Maria Sayrach.

Tots plegats treballen de valent des de primers de setembre a les aules de l’Institut del Teatre amb l’objectiu d’aconseguir el perfeccionament i la professionalització en la dansa a través del curs de postgrau que constitueix IT Dansa.

Noves creacions de Gustavo Ramírez i Cayetano Soto

Pel que fa al repertori de coreografies de la temporada, IT Dansa interpretarà The Prom de Lorena Nogal, Kaash d’Akram Khan i Wad Ras de Montse Sánchez i Ramon Baeza. A més, els ballarins i ballarines estrenaran dues noves creacions de Gustavo Ramírez i Cayetano Soto.

El ballarí, coreògraf i director artístic alacantí Gustavo Ramírez presentarà Lo que no se ve, una proposta intimista i de gran sensibilitat on tres duets mostraran diferents maneres d’entendre les relacions de parella. Aquesta serà la quarta vegada que Ramírez, que es va formar en dansa contemporània al Conservatori Professional de Dansa (CPD), concep una peça específicament per a la jove companyia de l’Institut del Teatre.

Pel que fa al ballarí i coreògraf barceloní Cayetano Soto, qui va formar part de la primera promoció d’IT Dansa, presentarà Twenty eight thousands waves, peça que va crear l’any 2014 per al Ballet BC de Canadà.

En la temporada 2021-22, IT Dansa també farà una gira d’actuacions per diferents països d’Europa, que probablement començarà a finals de desembre a Alemanya. Quan a les actuacions a Catalunya, la jove companyia ballarà el 21 de gener de 2022 al Teatre Auditori de Granollers. Properament s’anunciarà el calendari d’actuacions.

Un cop més, la direcció artística d’IT Dansa va a càrrec de Catherine Allard, i Nora Sitges i Mathilde van de Meerendonk són les repetidores. Entre l’equip de professorat hi ha Sandra Marín, Ingve Grove, Jeanne Solan, Maxime Iannarelli, Ferran Audí i Jamal Callender.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x