Logo Institut del Teatre

En marxa les audicions del projecte IT Teatre 2021 amb Fabrice Murgia

Comparteix

20.9.2021

Audició d'IT Teatre 2021 amb el director Fabrice Murgia

Una cinquantena de graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre participen del 20 al 22 de setembre en el càsting que ha de seleccionar els integrants de la nova edició d’IT Teatre, que enguany dirigeix el creador escènic belga Fabrice Murgia, director de la internacionalment reconeguda companyia Artara.

Per segona  temporada consecutiva, el projecte  IT Teatre compta amb el suport del Teatre Lliure per a la producció i l’exhibició professional de l’espectacle que tindrà lloc del 27 de gener al 6 de febrer al Lliure de Gràcia.

Graduats de les especialitats d’interpretació, direcció i dramatúrgia i escenografia participen en les audicions on Fabrice Murgia escollirà els 12 integrants de la companyia IT Teatre, un projecte innovador i de recerca de l’Institut del Teatre que va néixer el curs 2016-2017 relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies que permet als graduats i a les graduades un apropament pedagògic i professional a la realitat actual del sector.

Des de fa cinc anys, l’Institut del Teatre convida a un director escènic de reconegut prestigi a dirigir el projecte. Les persones que integren l'equip artístic se seleccionen cada temporada amb una audició (prèvia inscripció) i reben un suport a mode de beca durant els mesos que duri el procés de creació. El període d'aprenentatge i treball culmina amb l'estrena i representació d'una peça escènica en un espai d’exhibició públic o privat del circuit professional.

En aquesta ocasió, Fabrice Murgia durà a terme una creació escènica centrada en la desaparició de l’activisme al llarg de la vida i com es manté la força de convicció quan envellim utilitzant recursos audiovisuals i diversos llenguatges escènics.

Fabrice Murgia

Fabrice Murgia (Verviers, 1983) es forma al Conservatori de Liège.  És el fundador i director artístic de la Cie Artara i des de 2016 és també director general i artístic del Théâtre National Wallonie-Bruxelles.

El 2009 va escriure i dirigir el seu primer espectacle, Le chagrin des ogres. Un any més tard crea Life: Reset/Chronique d’un veille épuisée i Dieu est un DJ, una adaptació del text homònim de Falk Richter. El seu treball artístic l’ha portat a rebre l’any 2014 un Lleó de Plata de la Biennal de Venècia en reconeixement al caràcter innovador del seu teatre.

Fabrice utilitza diversos llenguatges escènics per parlar de problemàtiques generacionals. Els seus espectacles hiper-sensorials fan servir els recursos que ofereixen les tecnologies més avançades d’imatge i so a l’hora que dona una atenció privilegiada a la paraula i a la interpretació dels actors.

Sobre IT Teatre

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 i des de l’any 2018 fins a l’actualitat, els graduats de l’institut del Teatre han tingut la possibilitat de conèixer de primera mà els procediments creatius i posicionaments estètics de creadors com Carles Santos i Jordi Oriol (2017), Chokri ben Chikha (2018), Roger Bernat (2019) i Marta Pazos (2020).

Els espectacles sorgits s’ha pogut veure representats en temporada al TNC, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta (Teatre de Salt), al Grec Festival de Barcelona (CCCB), al Festival de Teatre Contemporani de Valladolid així com en programacions específiques a Vic, Terrassa, València, Santiago de Compostela, Rotterdam i Ghent.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x