Logo Institut del Teatre

Del 28 de juny al 4 de juliol, les biblioteques del MAE destaquen textos teatrals de temàtica LGTBIQ+

Comparteix

28.6.2021

"Margburg", de Guillem Clua. Fotografia: David Ruano

El Centre de Documentació-Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) dedica la setmana del dilluns 28 de juny al diumenge 4 de juliol a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que se celebra el 28 de juny, amb l’objectiu de donar visibilitat i fomentar la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i d’altres orientacions sexuals o identitats de gènere.

En aquest sentit, al llarg de la setmana, les biblioteques del MAE de Barcelona i Terrassa exposaran a les seves seus una selecció de textos teatrals que es troben entre les més de 60 obres de temàtica LGTBIQ+ incloses en la base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània.

A més, des de les xarxes socials del MAE es destacarà cada dia de la setmana una obra concreta amb imatges dels fons d’arxiu del museu, com ara Gang Bang, de Josep Maria Miró; Margburg, de Guillem Clua; Copi i Ocaña, de Marc Rosich o Desig, de Josep M. Benet i Jornet, entre d’altres.

1.700 obres d’autors contemporanis

La base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània (DCC) és un projecte elaborat per l'Institut del Teatre, amb el suport de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que recull informació detallada sobre obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors.

Actualment a la DCC hi figuren unes 1.700 obres de més de 370 autors contemporanis com Victòria Spunzberg, Pau Miró, Marc Rosich, Lluïsa Cunillé, Jordi Casanovas, Cristina Clemente, Josep M. Miró o Marta Buchaca, entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x