Logo Institut del Teatre

Col·laborem en la publicació d’un volum de textos de cinc dramaturgs catalans traduïts al rus

Comparteix

8.6.2021

Portada del volum de textos de dramaturgs catalans en rus

El dimarts 8 de juny, a les 19 h, es presentarà a la Fundació Casa de Rússia de Barcelona un volum que inclou cinc obres de dramaturgs catalans contemporanis que s’han traduït al rus. Es tracta d’una publicació de l’Institut Rus d’Arts Teatrals (GITIS) que s’ha fet realitat gràcies a la col·laboració entre l’Institut del Teatre, la Casa de Rússia de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

El llibre inclou els textos “Boys don’t cry” de la dramaturga i professora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Victòria Szpunberg; “hISTÒRIA” de Jan Vilanova i "Una gossa en un descampat" de Clàudia Cedó, tots tres traduïts per Anna Urzhumtseva. També aplega “Els Jugadors” de Pau Miró i “Temps salvatge” de Josep M. Miró, amb traducció d’Olga Nilolaeva.

El volum s’incorpora a la col·lecció «Teatre Dramàtic» de GITIS, paraigües sota el qual es publiquen obres de dramaturgs russos i estrangers fins ara inèdits a Rússia. De fet, aquesta serà la primera vegada que GITIS publica textos de dramaturgs catalans.

A l’acte de presentació del llibre del 8 de juny hi assistiran els autors de les cinc dramatúrgies, així com de la directora de Casa de Rússia, Anna Silyunas, el rector de l'Institut Rus d'Arts Teatrals (GITIS), Grigoriy Zaslavskiy i el director de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre, Carles Batlle. La trobada es farà en rus i català i es oberta al públic, però cal inscripció prèvia (inscripció en aquest enllaç).

Fruït de la col·laboració, l’Institut del Teatre està treballant en l’edició d’una antologia d’obres de dramaturgs russos contemporanis en català.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x