Logo Institut del Teatre

Els alumnes del CPD Yoel Vargas i Joan Jansana, premiats al concurs Ciutat de Castelló

Comparteix

25.5.2021

Yoel Vargas i Joan Jansana en una actuació a l'Institut del Teatre. Fotografies: Jordi Vidal

Els alumnes de sisè curs del Conservatori Professional de Dansa (CPD) Yoel Vargas i Joan Jansana han guanyat dos dels guardons més importants del 24è Premi Ciutat de Castelló celebrat el 22 i 23 de maig al Teatre Principal de Castelló. En concret, Yoel Vargas, alumne de l’especialitat de dansa espanyola, es va endur el màxim guardó del concurs, el Premi d’Interpretació Dávalos Fletcher (dotat amb 4.000 €), mentre que Joan Jansana, alumne de dansa clàssica, va ser guardonat amb el Premi de Dansa Contemporània (dotat amb 1.000 €). Els dos ballarins també van ser reconeguts amb estades i beques en destacades companyies. En el cas de Vargas, amb estades al Ballet Nacional de España o a les companyies d’Antonio Gades, Antonio Najarro o Ibérica de Danza, entre d’altres. Jansana, per la seva part, podrà millorar el seu aprenentatge amb estades a la companyia Cienfuegos, al Nurember Ballet o a l’Stuttgart Ballet, entre d’altres.

D’altra banda, els altres quatre alumnes del CPD que també van participar en el concurs, han estat reconeguts amb estades i beques a diferents companyies. Són Selena Orea i Pol Vázquez, alumnes de sisè de clàssic, i Meritxell Rodríguez i Eva Jiménez, alumnes de sisè de dansa espanyola.

Aquesta no és la primera vegada que alumnes del CPD resulten guardonats en el Premi Ciutat de Castelló. En l’edició de 2019 van ser premiades quatre alumnes de l’escola: Anita Martín amb el primer premi de dansa espanyola, Ariana López i Marian Alquézar com a finalistes de flamenc i dansa espanyola, i Ursula Argelés, finalista de dansa contemporània.

El Premi de Dansa Ciutat de Castelló l’organitza l’Asociación Cultural Terpsícore amb l’objectiu de donar suport als joves ballarins i ballarines que volen fer de la dansa la seva professió, afavorint que tinguin els primers contactes amb el món professional.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x