Logo Institut del Teatre

'Celebració, els diumenges de vida', espectacle final del projecte Tot Dansa, al Mercat de les Flors

Comparteix

7.6.2021

Imatges de la preparació del Tot Dansa 2021. Fotos d'Arnau Macià

La sala MAC del Mercat de les Flors acull el 18 i 19 de maig i el 10 de juny la proposta artística del coreògraf Mario García Sáez que culmina el projecte Tot Dansa 2021, un projecte educatiu organitzat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

Iniciat fa vint anys, Tot Dansa vol donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània. Cada any, el Mercat de les Flors convida a un coreògraf a crear una proposta artística que s’ensenya a diversos professors de centres d’ESO i Batxillerat de Barcelona. Posteriorment els docents preparen la coreografia amb els seus alumnes i finalment es duu a terme una representació al mateix Mercat amb totes les escoles i alumnes participants.

En aquesta edició, participen més de 200 alumnes de dotze instituts públics de la ciutat i 20 professors i professores. Un any més, l’Institut del Teatre col·labora a través de professors i alumnes del Conservatori Superior de Dansa donant suport al coreògraf i ajudant a formar al professorat dels centres que han de traslladar la coreografia als alumnes. Enguany, les professores de l’Institut del Teatre són Mar Medina, Raquel Klein i Amaranta Velarde, del CSD, i Maxime Iannarelli, del Conservatori Professional de Dansa (CPD). També hi col·laboren els graduats del CSD de Pedagogia de la dansa, Bruno Ramírez i Aina Torné i la graduada de Coreografia i Interpretació, Bàrbara Cappi.

Una edició marcada pel COVID

El Tot Dansa d’aquest any ha combinat les sessions virtuals amb presencials amb les diverses escoles per separat i finalment durant les darreres setmanes s’ha pogut treballar la peça conjuntament dalt de l’escenari i amb moltes precaucions.

Enguany, s’ha recuperat la proposta de l’any passat que no es va poder desenvolupar de forma habitual donada la situació de confinament i va quedar reformulada en un vídeo col·lectiu amb una coreografia adaptada a la nova situació i feta a partir dels vídeos que tots els participants van gravar a casa seva.

El Mercat de les Flors va decidir no obrir una nova convocatòria per seleccionar el coreògraf aquest any i tornar a oferir la direcció a Mario García Sáez, ballarí, coreògraf, intèrpret i director artístic. Saez desenvolupa des del 1996 la seva trajectòria professional dins el col·lectiu Erre que Erre, del qual és membre fundador, i desenvolupa una multitud de creacions artístiques basades en les relacions humanes i afectives.

D'altra banda, aquest any al Mercat de les Flors es faran dues funcions en comptes d’una ja que partint de la mateixa proposta artística, els processos creatius han agafat camins diversos. Així podrem gaudir d’una representació els dies 18 (tarda) i 19 de maig (matí) i una altra, amb alumnat diferent, el 10 de juny (funció al matí i una altra a la tarda).

Les funcions del mes de maig aniran a càrrec dels instituts Anna Gironella de Mundet, Barri Besós, Doctor Puigvert, Nou Barris, Poeta Maragall i Vila de Gràcia mentre que la del juny la faran els instituts 22@, Coves d’en Cimany, La Sagrera-Sant Andreu, Lluís Domènech i Montaner, Maria Espinalt i Vapor del Fil.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x