Logo Institut del Teatre

Sis alumnes del Conservatori Professional de Dansa, a la semifinal del 24è Concurs Ciutat de Castelló

Comparteix

17.5.2021

Els sis alumnes del CPD seleccionats al Premi de Castelló

Sis alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) han estat seleccionats per participar en la semifinal del 24è Premi Ciutat de Castelló que es durà a terme el dissabte 22 i el diumenge 23 de maig al Teatre Principal de Castelló.

Els ballarins i ballarines seleccionats són Selena Orea, Pol Vázquez i Joan Jansana (de sisè curs de dansa clàssica) i Eva Jiménez, Meritxell Rodríguez i Yoel Vargas (de sisè curs de dansa espanyola). Cada alumne competirà amb la interpretació de dues variacions. En la semifinal hi ha un total de 24 participants, d’entre els quals el jurat del premi decidirà el mateix dissabte quins passen a la final de diumenge.

En l’edició del premi de 2019 van resultar guardonades quatre alumnes del CPD: Anita Martín amb el primer premi de dansa espanyola, Ariana López i Marian Alquézar com a finalistes de flamenc i dansa espanyola, i Ursula Argelés, finalista de dansa contemporània.

Guardons de suport als més joves

El Premi de Dansa Ciutat de Castelló l’organitza l’Asociación Cultural Terpsícore amb l’objectiu de donar suport als joves ballarins i ballarines que volen fer de la dansa la seva professió, afavorint que tinguin els primers contactes amb el món professional. Els participants, d’entre 16 i 22 anys, han de tenir formació professional de dansa i no disposar de cap contracte en l’àmbit. L’edició de l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

El certamen atorga quatre premis de 1.000 € per a les especialitats de dansa clàssica, contemporània, espanyola i flamenc, així com el premi de la Fundación Dávalos-Fletcher de 4.000 €, que permet assistir com a convidat en una companyia reconeguda d’àmbit nacional o internacional. A més, entre els guardonats s’assignen estances i beques en centres i companyies de dansa de prestigi.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x