Logo Institut del Teatre

Commemorem el Dia Internacional de la Dansa

Comparteix

26.4.2021

Alumnes del CPD en una actuació. Fotografia: Mariona Olmos

Un any més, des de l’Institut del Teatre ens sumem a la celebració del Dia Internacional de la Dansa que es commemora cada 29 d’abril. Malgrat les restriccions imposades per la pandèmia, els alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) sortiran a ballar fora de les aules de l’Institut per tal de gaudir d’aquesta jornada dedicada a acostar la dansa a la ciutadania i a donar-li màxima visibilitat.

En concret, alumnes del CPD actuaran a l’Auditori Municipal de Terrassa en el marc de l’activitat “Pedagogia de l’espectacle”, una representació adreçada exclusivament als infants de les escoles d’aquesta ciutat. Alumnes de 5è i 6è de dansa espanyola i dansa clàssica del CPD interpretaran peces de repertori i dels tallers lliures (creacions de dansa pròpies que van presentar a l’abril.) També es podran veure diversos solos d’alumnes que van ser seleccionats per al Concurs de Dansa Ciutat de Castelló. En total seran aproximadament una dotzena de peces.

D’altra banda, dos alumnes de sisè curs de l’especialitat de dansa espanyola del CPD, Gabriel Parra i Carla Pizarro, ballaran a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer en el marc dels actes de commemoració del 25è aniversari de la mort del ballarí i coreògraf Joan Magriñà, impulsats per aquest museu i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. L’actuació es podrà veure en directe (inscripcions a informació@victorbalaguer.cat o al telèfon 938 154 202) i també a través del Canal Blau de televisió, que l’emetrà els dies 1 i 2 de maig en un programa especial per recordar la figura del ballarí. 

Fer visible la dansa

Des de l’Institut del Teatre som molt conscients de l’esforç constant que requereix dedicar-se a la dansa de forma professional, i creiem fermament en la necessitat de fer la màxima difusió d’aquesta disciplina artística. El DID, establert per la Unesco l’any 1985 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre el 29 d’abril de 1727, considerat com el pare del ballet modern, és una bona oportunitat.

Aprofitem per fer difusió del missatge del Dia Internacional de la Dansa que enguany ha fet el ballarí alemany Friedemann Vogel, a petició de la International Theatre Institute (ITI), en versió original en anglès i traducció en castellà.

Visca la dansa!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x