Logo Institut del Teatre

Mor Josep Anton Codina, qui va ser professor de l’Institut del Teatre i un referent del teatre independent

Comparteix

13.3.2021

Josep Anton Codina

Josep Anton Codina, un dels directors d’escena més prolífics i eclèctics dels anys 60 als 80 ha mort aquest divendres 12 de març a l’edat de 89 anys. Codina, sens dubte un dels noms capitals del teatre independent, va ser també professor de l’Institut del Teatre, programador en diversos festivals, impulsor d’escoles teatrals i un espectador insaciable de teatre al llarg de tota la seva vida. Des de l’Institut del Teatre lamentem profundament la seva pèrdua i traslladem el nostre condol a familiars i amics.

L’any 2018, Josep Anton Codina va rebre el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria com a director escènic, gestor teatral i pedagog. Un any i escaig més tard, al noviembre de 2019, sortia publicat «Josep Anton Codina. Una fita en el paisatge teatral», quart volum de la col·lecció «Converses» que edita l’Institut del Teatre, escrit pel també director teatral Guillem-Jordi Graells, en el qual es reprodueix la llarga entrevista que van mantenir tots dos, i en la qual repassen la intensa trajectòria escènica de Codina, així com la seva vinculació amb alguns dels col·lectius més característics dels anys seixanta a vuitanta. 

La col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut, contribuint així a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x