Logo Institut del Teatre

En marxa una nova edició del projecte Tot Dansa

Comparteix

1.3.2021

Actuació del Tot Dansa el 2019 al Mercat de les Flors

L’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre estan immersos  en una nova edició de Tot Dansa, un projecte educatiu que vol donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Cada any el Mercat de les Flors convida a un coreògraf a crear una proposta artística que s’ensenya a diversos professors de centres d’ESO i Batxillerat de Barcelona. Posteriorment els docents preparen la coreografia amb els seus alumnes i finalment es duu a terme una representació al mateix Mercat amb totes les escoles i alumnes participants.

L’edició 2021 combina el format virtual amb el presencial i repeteix la col·laboració amb el coreògraf Mario García Sáez.

Novetats d’aquesta edició

L’edició del 2020 no es va poder desenvolupar de forma habitual donada la situació de confinament. L’espectacle final, en comptes de realitzar-se al Mercat de les Flors, es va traslladar al món virtual amb una coreografia adaptada a la nova situació i feta a partir dels vídeos que tots els participants van gravar a casa seva.

Enguany, es va decidir no obrir una nova convocatòria per seleccionar el coreògraf i tornar a oferir la direcció a Mario García Sáez. D'altra banda, aquest any al Mercat de les Flors es faran dues funcions en comptes d’una per adaptar-se a les mesures de prevenció i seguretat del COVID-19. Així es durà a terme una primera funció el mes de maig amb els alumnes dels instituts Poeta Maragall, Sant Andreu, Anna Gironella de Mundet, Vila de Gràcia, Dr Puigvert i Barri Besós, mentre que la segona funció serà el mes de juny,  amb els alumnes dels centres 22@, La Sagrera – St Andreu, Vapor del Fil, Coves d’en Cimany, Maria Espinalt i Lluís Domènech i Muntaner.

Aquesta edició combina el treball en format virtual amb el presencial, així, la formació del professorat s'està fent en línia, però les visites de les formadores als centres escolars seran presencials.

Col·laboració de l’Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa al projecte Tot Dansa, iniciat fa una vintena d’anys, a través del Conservatori Superior de Dansa (CSD), on professors i graduats s’encarreguen de formar al professorat dels centres, que sovint no té coneixements de dansa, a través de diverses sessions i després també ajuden als professors a assajar la coreografia amb els alumnes. Enguany els professors de l’Institut del Teatre són Mar Medina, Raquel Klein i Amaranta Velarde, del CSD, i Maxime Ianarelli, del Conservatori Professional de Dansa (CPD). També hi col·laboren els graduats del CSD de Pedagogia de la dansa, Bruno Ramírez i Aina Torné i la graduada de Coreografia i Interpretació, Bàrbara Cappi.

Donada la situació actual de pandèmia, aquesta edició no ha comptat amb la participació dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa ni de la jove companyia IT Dansa, que cada any ofereixen una funció per les escoles participants al Teatre Ovidi Montllor amb diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x