Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre aparta Joan Ollé de l’activitat docent al centre

Comparteix

22.2.2021

Façana de l'Institut del Teatre

La Junta de Govern de l’Institut del Teatre, reunida avui de forma extraordinària i urgent amb motiu de les informacions sobre presumpte assetjament sexual i abús de poder a alumnes publicades al diari Ara, ha acordat apartar de manera immediata el professor Joan Ollé de l’activitat docent al centre, alhora que s’iniciarà un procés d’investigació sobre la seva feina com a professor a l’institut.

La reunió d’aquest dilluns també ha formalitzat la posada en marxa de la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments prevista en el Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere que iniciarà la investigació global dels fets. A més, s’ha acordat la creació d’una Oficina d’acolliment on les persones que ho vulguin, de manera individual, col·lectiva o anònimament podran comunicar els possibles casos assetjament o abús de poder que considerin haver rebut per part de l’equip docent del centre. Amb aquesta mesura es vol facilitar al màxim als alumnes i exalumnes que disposin d’un altre canal per traslladar les situacions viscudes a les aules.

L’Institut del Teatre també es posarà en contacte amb representants de diversos sectors de les arts escèniques amb l’objectiu d’organitzar unes jornades de reflexió sobre l’existència d’abusos en l’àmbit artístic que contribueixin a modificar certes actituds i males pràctiques.

L’Institut del Teatre reitera l’absoluta repulsa als casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder a alumnes per part d’alguns docents del centre recollits pel diari Ara, així com el més absolut suport i la més absoluta solidaritat amb l’alumnat que hagi pogut patir aquest tipus de situacions.

El Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere en l’àmbit de l’alumnat de l’Institut del Teatre va ser aprovat el juliol de 2018 per la Junta de Govern de l’Institut del Teatre amb l’objectiu de disposar d’un instrument per a la prevenció, protecció i resposta davant possibles situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere.

La Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments, constituïda en la mateixa data vinculada al Protocol està formada per una persona representant de l’àmbit educatiu, una persona representant de l’alumnat, una persona amb expertesa en situacions d’assetjament sexual i una persona especialitzada en procediment normatiu, que actua com a secretaria de la comissió. Des de la creació del Protocol i la Comissió s’han fet diverses sessions formatives al professorat per a la detecció i prevenció de l'assetjament sexual a les aules. També s’han fet accions de difusió del Protocol i el seu funcionament adreçades a l’alumnat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x