Logo Institut del Teatre

Creadores contemporànies del continent africà i artistes del festival África Moment, al CSD

Comparteix

10.12.2020

L'artista Mamela Nyamza durant una de les classes tècniques

El Conservatori Superior de Dansa (CSD) ha convidat tres artistes del festival África Moment perquè imparteixin el mòdul de tècniques, assignatura de 3r curs de Pedagogia de la Dansa, que entre el 9 de desembre de 2020 i el 28 de gener de 2021 estarà dedicat a les danses africanes. Les artistes convidades són Mamela Nyamza, Elisabet Fernades i Aïda Colmenero Díaz.

Mamela, nascuda a Sudàfrica, centrarà el seu ensenyament en la relació entre el cos i el so, convidant l’alumnat a explorar formes dinàmiques de comunicar-se sense fer servir les paraules, servint-se només de tècniques corporals o físiques per crear un so.

Per la seva banda, Elisabet Fernandes “Betty”, nascuda a Cap Verd i formada a l’escola superior de dansa de Lisboa i en tallers de dansa i expressió corporal als Estats Units, repassarà les principals danses del seu país d’origen: coladeira, funaná, batuco, colá, morna i mazurka.

Tancarà el mòdul de danses africanes l’artista multidisciplinar i directora del festival África Moment, Aïda Colmenero, qui proposa una recontextualització de les tècniques de la dansa contemporània de Germaine Acogny, artista senegalesa considerada mare de la dansa contemporània africana. Així, Colmenero, proposarà als alumnes moviments basats en la vida quotidiana i la natura, incidint molt en el treball des de l’ésser més instintiu i animal.

Molt més que un festival

Del 3 al 20 de desembre se celebra la quarta edició de l’África Moment a Barcelona, un espai de trobada internacional de les arts escèniques que té la dansa com a fil conductor i que pretén promoure la creació africana a l’escena contemporània. El certamen es desenvoluparà en diferents ubicacions com el Mercat de les Flors, la Filmoteca de Catalunya, el CCCB, l’Hangar o El Graner. Hi participaran artistes de diferents països africans, així com artistes nacionals de descendència africana. En l’edició del 2020 s’estrenaran una desena de propostes i, com a novetat, s’hi ha incorporar una secció digital (Moment ON) i un programa de formació adreçat a professionals de les arts escèniques.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x