Logo Institut del Teatre

La graduada de l’ESAD Sílvia Navarro guanya el Premi Frederic Roda de Teatre 2020

Comparteix

3.12.2020

Sílvia Navarro en el moment de la recollida del premi. Fotografia: Xavier Subies. Diputació de Barcelona

Sílvia Navarro, graduada en Direcció i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre ha guanyat el Premi Frederic Roda de Teatre 2020 amb l’obra “Negatius”. El premi s’ha concedit aquest dijous 3 desembre en el marc d’una gala telemàtica presidida pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, i Ignasi Roda, en representació de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB). S'ha concedit també un segon guardó extraordinari a José Ignacio Garzón, Iñaki Garz, per l’obra “Quan els llops udolen”.

“Negatius" és la història d'un fotògraf de ficció ambientada al París dels anys 30. El jurat ha destacat la qualitat narrativa de l'obra que genera un gran interès en el lector. L'obra planteja una temàtica actual amb un argument que denuncia el silenci sobre les dones.

"Quan els llops udolen" és la trobada entre una jove directora de teatre i una actriu retirada del Teatre d'Art de Moscou, a qui demana que torni als escenaris. El jurat ha destacat l'enginy i la diversió de l'obra, molt ben ambientada i que en tot moment planteja intriga i una certa angoixa que pot atrapar l'espectador.

El Premi Frederic Roda de Teatre està convocat per la Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), i està dotat amb una quantitat de 8.000 € i l’edició del text guardonat. En l’edició d’enguany, s’ha concedit un segon premi dotat amb 4.000 €.

El jurat del premi ha estat format, entre d’altres, per representants de diferents teatres de la província de Barcelona i membres de l'ADB, que han decidit l’obra guanyadora entre 6 finalistes.

El premi Frederic Roda

Creat l’any 2014 per l’ADB i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona amb el suport d’Òmnium Cultural, el Premi Frederic Roda va néixer el 2014 per reconèixer textos dramàtics inèdits escrits en català en el marc de la Nit de Santa Llúcia. Des de l’any 2018 el premi ha rebut un nou impuls a través de la Diputació de Barcelona i la implicació dels teatres municipals de la província de Barcelona. La guanyadora de l’edició del 2019 va ser Marta Buchaca amb l’obra “Rita”, i el premi de l’edició 2018 va ser per a la peça “Lamarr: natura morta”, de Carles Batlle, director dels Serveis Culturals de l’Institut del Teatre. La peça s’està representant actualment al TNC com a “Monroe-Lamarr”, dirigida per Sergi Belbel, i protagonitzada per Elisabet Casanovas i Laura Conejero. Anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira”, l’any 2014, i David Plana per “Els encantats” ¡ Josep Maria Miró per “La travessia”, l’any 2015.

El nom del guardó ret homenatge a l’actor, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral Frederic Roda i Pérez (Barcelona, 1924 – 2006), que va ser fundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona i sotsdirector de l’Institut del Teatre. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x