Logo Institut del Teatre

25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Comparteix

25.11.2020

25 N Diputació de Barcelona

Dimecres 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, una jornada que pretén manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.

La Diputació de Barcelona es proposa durant aquesta jornada aprofundir en les «violències masclistes digitals i en línia»  que amb el context social actual, protagonitzat per la pandèmia mundial de la COVID-19, s’ha accentuat al concentrar-se la socialització dins del món tecnològic, virtual, Internet i les xarxes socials.

En aquest sentit, organitza la jornada virtual “Violències masclistes digitals. El món virtual com a arma de guerra” el proper 3 de desembre de 10 a 12h. Les persones interessades poden inscriure’s en aquest enllaç.

La Diputació de Barcelona també s’adhereix al manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

El text, posa en relleu com el confinament causat pel coronavirus ha demostrat que, qui volia exercir el control sobre dones i nenes ho ha tingut més fàcil que mai. Per això la Diputació de Barcelona posa en marxa la campanya “Contra la violència masclista que no ens aturi el confinament”, per posar en relleu que moltes dones, i els seus fills i filles, s’han vist obligades a conviure amb el seu agressor 24 hores al dia, alhora que els serveis d'atenció especialitzada han hagut de reconfigurar els seus serveis per poder donar resposta a aquesta situació d’excepcionalitat.

Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.


Continguts relacionats

  • Campanya promocional Diputació de Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x