Logo Institut del Teatre

L’alumne del CPD Yoel Vargas i diversos graduats, premiats al Certamen Distrito Tetuán de Madrid

Comparteix

19.11.2020

Yoel Vargas, recollint el premi del certamen

Yoel Vargas, alumne de 6è curs de l’especialitat de dansa espanyola del Conservatori Professional de Dansa (CPD) ha guanyat el premi al millor ballarí de dansa espanyola en la setena edició del Certamen Coreográfico del Distrito Tetúan de Madrid, celebrat del 13 al 15 de  novembre. Yoel s’ha endut el reconeixement per “La Flor de Granada”, coreografia creada i interpretada per ell mateix en representació del CPD. Alhora, el ballarí també ha rebut la menció especial atorgada pels estudiants que formen part del taller de crítica periodística de dansa desenvolupat com una activitat paral·lela al certamen.

El premi del Distrito Tetuán està organitzat pel Centro Cultural Eduardo Úrculo i dirigit per Daniel Doña, el qual el va engegar l’any 2014 amb l’objectiu d’incentivar la creació coreogràfica, la innovació i la recerca de nous llenguatges en l’àmbit de la dansa, així com per promoure els creadors i ballarins i ballarines. El certamen atorga premis per valor de més de 6.000 euros en les categories de dansa contemporània i dansa espanyola i flamenc. En l’edició d’aquest 2020, posposada a l’abril a causa de la crisi sanitària, han participat 135 coreografies (98 en dansa contemporània i 37 en espanyola i flamenc).

Graduats reconeguts

Precisament, en l’edició del 2020 del premi també han resultat guardonats diversos graduats de l’Institut del Teatre i ballarins formats a IT Dansa. Així, Jacob Gómez, graduat al Conservatori Professional de Dansa (2013) a banda de formar part d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, del 2013 al 2015, ha obtingut el premi del públic per la coreografia “Meohadim”, peça que va resultar finalista en el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2019.

També ha resultat premiada amb una beca de residència de creació al Centre d’investigació escènica Enguera de València la graduada del CPD, Miranda Alfonso, amb la peça “Preludio y fugaz”.

D’altra banda, Gaizka Morales, ballarí d’IT Dansa en els anys 2018 i 2019, ha obtingut el premi al millor ballarí de dansa contemporània.

A més, ha rebut una menció especial i una residència artística a La Nave del Duende la peça “Carretería”, proposta coreogràfica de la companyia TangenBenzal, formada per Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, tots dos exmembres d’IT Dansa.


Continguts relacionats

  • Yoel Vargas en una aula de l'Institut del Teatre
  • Cartell de "La flor de Granada", coreografia premiada de Yoel Vargas

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x