Logo Institut del Teatre

Ensenyar a aprendre, fòrum virtual de Pedagogia de la Dansa del CSD

Comparteix

18.11.2020

Fòrum de pedagogia del CSD Aprendre a ensenyar, ensenyar a aprendre

El Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre (CSD) organitza els mesos de novembre i desembre un fòrum virtual de converses entorn les pedagogies de la dansa.

Amb el títol “Ensenyar a aprendre – aprendre a ensenyar”, el fòrum vol reflexionar sobre la pedagogia en i des del camp de la dansa amb persones vinculades al món de la pedagogia però que no provenen del camp de la dansa per tal d'obrir altres perspectives sobre idees, conceptes i estratègies relacionades amb la tasca d’aprendre i ensenyar.

La trobada constarà de 5 sessions, una per setmana, de caràcter semi-presencial. Cada sessió girarà entorn a una temàtica concreta i es convidarà una persona experta en la matèria a dialogar amb dos persones del grup estable de treball del fòrum. Les sessions es duran a terme a l’auditori de l’Institut del Teatre cada divendres, de 13.30 a 15 h, amb la presència dels ponents de la conversa i es podran seguir de forma virtual.

La primera sessió, “Pensar la pedagogia” tindrà lloc el 13 de novembre i comptarà amb Concha Fernández, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona i catedràtica d'institut des del 1984, mentre que la segona, titulada “La pràctica”, comptarà amb l'artista visual Nora Ancarola.

L'escriptora i artista multidisciplinar Alicia Kopf, alias d'Imma Àvalos, parlarà en la tercera sessió de “Com acompanyem els processos d’aprenentatge”. La convidada de la quarta sessió serà Neus Sanmartí, doctora en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtica emèrita del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències Experimentals de la Facultat d'Educació de la UAB. Sanmartí parlarà de “Com superar el sistema numèric en l’avaluació”.

La darrera sessió parlarà de la “Pedagogia online” amb Albert Sangrà, director de la càtedra UNESCO en Educació i Tecnologia per al Canvi Social a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Podeu descarregar-vos el programa de les jornades en aquest enllaç.

Totes les sessions es duran a terme els divendres de 13.30 h a 15 h des del 13 de novembre fins al 11 de desembre. Les persones interessades a seguir el fòrum virtualment han d’escriure al correu csdansa.it@institutdelteatre.cat. Les places són limitades.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x